PROMOCIJA JEDINSTVA NA TREBINJSKIM ULICAMA


PROMOCIJA JEDINSTVA NA TREBINJSKIM ULICAMA


Kolona automobila sa nekoliko stotina učesnika, okićena srpskim trobojkama i zastavama Boračke organizacije RS i Grada Trebinja, pordefilovala je i ove godine tebinjskim ulicama, proslavljajući Dan Republike i promovišući, kako su svi istakli, jedinstvo svih građana Trebinja i Republike Srpske.


“U potpunosti i u svakom smislu lokalna uprava podržava ovaj spontani defile i podržavaćemo ga i ubuduće, jer niko od nas nema pravo zaboraviti sve ljude koji su učestvovali u ratu i pogotovo one koji položili svoje živote za ono što danas slavimo, stvaranje Republike Srpske i njen Dan”, istakao je pred polazak kolone Mirko Kolone, poručivši da će Republika Srpska trajati onoliko koliko mi budem pazili na nju.


Predsjednik Boračke organizacije Trebinje Pero Mišeljić je podsjetio da su i ove godine u organizaciji kolone imali veliku podršku od Gradske uprave, a trebinjska mladost je dala najveći doprinos.


“Mi moramo barem na ovaj način obilježiti 9. januar, radi naših poginulih saboraca, ali i u ime preživjelih boraca koji su stvorili Republiku Srpsku, a da nije Republike Srpske – ne bi ni nas ovdje bilo”, istakao je Mišeljić, čestitajući svima Dan Republike.


Među brojnim borcima i potomcima branitelja Trebinja sa kojim smo razgovarali, bilo je i dvadesetak trebinjskih mladića, Grobara i Delija, koje je ljubav prema Republici Srpskoj, ali, kako kažu, i srpski inat okupio u jednu kolonu.


Koloni su se sa dva vozila priključili i pripadnici Vatrogasne jedinice Lastva, poručivši da su namjerno došli u vatrogasnim kombinezonima i vatrogasnim vozilima, jer, kako reče vatrogasac Bojan Lozo - 


“Naši očevi nisu strahovali na prvim borbenim linijama u uniformama Vojske Republike Srpske, pa zašto da nas bude strah bilo čijeg negodovanja što smo obukli vatrogasnu odjeću koju časno nosimo?”.


Kolona je i ove godine prodefilovala trebinjskim ulicama i gradskim i prigradskim  naseljima, a za večernje sate je predviđen i vatromet.


NN