MIGRANTI SVE VIŠE KRADU U HERCEGOVINI: NA METI AUTOMOBILI I VIKENDICE


MIGRANTI SVE VIŠE KRADU U HERCEGOVINI


NA METI AUTOMOBILI I VIKENDICE


Sve češća krivična djela krađa i teških krađa na području istočne Hercegovine, čiji su počinoci migranti, poprimaju karakter pojavnog oblika, a od početka godine su ukrali četiri automobila, od kojih su tri pronađena i vraćena vlasnicima, zahvaljujući preduzetim mjerama policijskih službenika. 


Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je, sumirajući period za mjesec april, istakao da su svi automobili bili nezaključani i da su tako osdtavljeni bili laka meta pljačkaša, za koje je utvrđeno da se radi o migrantima.


„Postoje operativna saznanja da su ova krivična djela izvršena od strane migranata, kao i neke krađe kuća, od kojih su dvije krađe razotkrivene a počinioci procesuirani, bez obzira na to što su migranti, prema zakonima Republike Srpske, odnosno, prema teritoriajlnoj nadležnosti“, kazao je Laketa.


On je demantovao glasine da se automobili koje migranti kradu, navodno, njima pozajmljuju uz određenu naknadu, pa ih ostavljaju na dogovorenim mjestima u Federaciji BiH, ili ih voze dok ih policija ne uhvati, znajući da njima ne mogu preći granicu BiH.


„Ne postoje takvi operativni podaci sa kojim mi raspolažemo da je bilo koja od ove četiri krađe izvršena u saradnji sa vlasnicima, već je u pitanju bilo isključivo protivpravno sticanje imovinske koristi“, objasnio je Laketa i napomenuo da su od tri pronađena automobila dva otkrivena na pordručju Federacije BiH, a jedno u Republici Srpskoj.


Laketa je ponovo apelovao na vlasnike automobila da ih ne ostavljaju otključane, ali i na vlasnike kuća i naročito vikendica u pograničnom pojasu sa Crnom Gorom da se ne ostavljaju neobezbijeđene.


Najveći broj i krivičnih djela i migracija je na području opština Trebinje i Bileća, što je, kako tvrde u policiji, i za očekivati, jer su to dvije opštine koje teritorijalno graniče sa Republikom Crnom Gorom, dok se migranti u rjeđe otkrivaju u Gacku, koje takođe dijeli dio granice sa crnogorskom, a pretpostavlja se da se uzroci kriju u lošijim vremenskim uslovima u sjevernijim dijelovima Hercegovine... 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?