ALEKSANDAR DENDA ZA JEDAN DAN ULOVIO 10 SOMOVA U BILEĆKOM JEZERU


Bilećanin Aleksandar Denda, koji se ribolovom bavi od djetinjstva, ulovio je danas u Bilećkom jezeru deset somova ukupne težine više od 70 kilograma.


Denda je rekao da je četiri soma vratio u jezero, kako bi porasli.


"Zamislite koliko je bogato naše jezero kada se za dan uhvati po deset primjeraka", rekao je Denda i dodao da su njegovi današnji ulovi simbolična čestitka novoizabranom predsjedniku Sportskog-ribolovnog društva "Bileća" Spasu Kaporu.


Mladi ribolovac iz Bileće, koji je iz Bilećkog jezera izvlačio somove teške po 70 kilograma, rekao je da njegovi ulovi, kao i ulovi drugih ribara, ne bi bili mogući da posljednje dvije godine nije intenziviran rad ribočuvarskih službi iz Bileće, Trebinja i Nikšića.


Denda je rekao da se sjeća svog prvog ulova koji je ostvario sa samo pet godina, ističući da se njegova ljubav prema ribolovu rodila u djetinjstvu.


"Nikada neću zaboraviti sreću kada sam uhvatio prvu ribicu, a iskreno, ta radost se održala i do danas. Ljepota ribolova leži i u čarima našeg jezera, u ljepotama jutra i sumraka na Bilećkom jezeru", rekao je Denda.


Bilećko jezero, zahvaljujući entuzijastima iz Bileće, Trebinja i Nikšića, postaje najpoželjnija ribolovna destinacija za lov kapitalnih riba, budući da se u njemu, osim somova, kriju i kapitalni šarani amuri, kalifornijske pastrmke, a tu je i smuđ, te mnoštvo bijele ribe.


 


 


 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?