IZVRŠENA OBDUKCIJA LEŠA SA BILEĆKOG JEZERA: ISKLJUČENO UBISTVO


Migrant koji je u nedelju veče pronađen na obali Bilećkog jezera nije preminu nasilnom smrću. Ovo je zaključio forenzički patolog, dr Dražen Damjanjuk, nakon što je uradio obdukciju leša u trebinjskom odjeljenju Zavoda za sudsku medicine RS, Odjeljenje Trebinje.


Iako je ubistvo u ovom slučaju isključeno, doktor Damjanjuk kaže da se, ipak, ne može ustanoviti ni uzrok smrti zbog znakova odmaklih truležnih promjena leša, a na osnovu nekih specifičnosti migranata sa istoka, može se pretpostaviti da je u pitanju migrant.


“Pored leša, koji je bio bez odjeće, na obali su pronađene i neke tablet, odnosno ampule insulina, pa jedino što nam preostaje mogu biti samo nagađanja da je bio šećeraš, ali ne znamo da li mu je i ta eventualna bolest uzrokovala smrt”, kaže doktor Damjanjuk.


Ustanovio je i to da je leš u vodi bio najmanje deset dana i da se pretpostavlja da je u pitanju sredovječni ili stariji muškarac.


“On se za sada, s obzirom da nema dokumenata, nikako ne može identifikovati”, navodi dalje doktor Damjanjuk, uz objašnjenje da su, ukoliko ga neko bude tražio, kao uzorak za identifikaciju uzeli jedan zub sa leša.


Leš migranta je pronađen na obali Bilećkog jezera, u mjestu Miruše, a obdukciju je naložio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju


NN

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?