TREBINJSKA POLICIJA IDENTIFIKOVALA LICE KOJE JE IZAZVALO POŽAR U NASELJU BANJEVCI


Trebinjska policija je identifikovala lice icijala D.S. iz Trebinja  koje je, kako je saopšteno u Policijskoj upravi Trebinje, upotrebom otvorenog plamena, izazvalo požar u naselju Banjevci u Trebinju koji se razbuktio i brdom proširio u nekoliko krakova.


“Ovdje je očigledno da nije postojala namjera izazivanja požara u ovom obimu”, obrazložio je na pres konferenciji organizovanoj povodom ovog slučaja načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa, dodajući da u cilju istrage u policiji ne žele davati dalje komentare i da govore o tim pitanjima.


Njegov kolega, načelnik Sekora Krim policije PU Trebinje Bojan Dabić je pojasnio da je okružni javni tužilac događaj okarakterisao kao izazivanje opšte opasnosti, a da je D.S. nakon kriminalističke obrade priznao izvršenje ovog krivičnog djela.


“S obzirom da je D.S. priznao izvršenje ovog krivičnog djela, protiv njega će tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja opšte opasnosti”, kazao Dabić, podsjetivši da je PU Trebinje o požaru u Banjevcima obaviještena 28. jula oko 13 časova, a da se vatra kasnije razbuktala.


Ni on nije davao komentare o načinu do koga je došlo do požara, a načelnik Laketa je napomenuo da ovo nije prvi slučaj da policija otkrije počinioce koji su uzrokovali požare.


“U prethodnim godinama je bilo zabilježenih slučajeva u kojim su službenici ove policijske uprave dokumentovali ovakva i slična krivična djela i počinioce predali u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje”, kazao je Laketa.


O kaznama za ovo i slična krivična djela u policiji takođe nisu željeli davati komentar, navodeći das u to pitanja za Okružno javno tužilaštvo i za postupajuće tužioce, a policija je izvršila svoj dio posla, odgovorili sun a bezbjednosni rizik i dokumentovali krivična djela i razotkrili počinioce.


Laketa je naveo i to da sve preuranjene izjave i zaključci koji se izvode nakon okončanih istraka samo mogu usložnjavati i policijske istrage i tužilačke odluke i apelovao na sve građane istočne Hercegovine da ne pale otpad, ne čiste poljoprivredne parcele bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke ekipe i preduzimanja svih preventivnih mjera kako se vatra ne bi nekontrolisano širila i ugrozila ljudske živote i materijalna dobra građana…


 


nn

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?