AUKCIJA SLIKA KOLONIJE “KOLO”: Umjetnošću i velikim srcem pomažu izgradnju dnevnog centra


Na humanitarnoj aukciji umjetničkih djela nastalih na ovogodišnjoj likovnoj koloniji „Kolo“, koja je večeras održana u dvorištu Muzeja Hercegovine, prikupljeno je 5.500 KM, a cjelokupan prihod ove godine namijenjen je izgradnji dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.


Dražen Milić, osnivač i selektor kolonije kaže da je za humanitarnu aukciju u ponudi bilo više od 60 slika i fotografija.


On se zahvalio svim učesnicima aukcije, što su pokazali ne samo svoju umjetničku, nego i humanu stranu.


„Svoje radove priložili su učesnici ovogodišnjeg saziva kolonije „Kolo“, članovi Foto kino kluba „Trebinje“ i Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“, kao i drugi umjetnici, prijatelji ove manifestacije iz Srbije, Crne Gore i BiH“, naveo je Milić.


Vesna Miljanović, predsjednica Udruženja "Sunce nam je zajedničko" kaže da je ova aukcija za drugu fazu izgradnje centra, a u prvoj su obezbijedili sredstva prošle godine na donatorskoj večeri predsjednika Republike Srpske.


„Mnogo nam znači svaka podrška. I ranije smo imali saradnju sa Muzejom i drugim institucijama. Bilo je dosta humanitarnih akcija, aukcija i izložbi. Očekujemo još ovakvih humanitarnih događaja, a već imamo ideja za neke donatorske večeri kod nas i u Srbiji i Crnoj Gori", kazala je Miljanović.


Ona je dodala da će do kraja mjeseca da bude završen konkurs za izvođača radova na budućem dnevnom centru za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji će se graditi u bivšoj kasarni.


Da bi prodaja umjetničkih djela bila uspješnija, a prikupljeno više novca za izgradnju dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju truda nisu žalili ni voditelji aukcije - Darko Kurtović i Snežana Misita, predsjednik udruženja „Bebe.


Peta likovna kolonija „Kolo“ okupila je dvadesetak umjetnika iz Srbije, Crne Gore i BiH, koji će do subote, 20. septembra, stvarati u inspirativnom ambijentu Muzeja Hercegovine, kada će zajedničkom izložbom predstaviti svoja djela nastala na višednevnom kreativnom druženju.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?