IZLOŽBA I NAGRADE ZA NAJBOLJE: Završena 5. likovna kolonija „Kolo“


Zajedničkom izložbom radova i proglašenjem najboljih, u Muzeju Hercegovine večeras je zatvorena 5. Međunarodna umjetnička kolonija „Kolo“.


Nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja na koloniji po ocjeni stručnog žirija ove godine pripala je slikaru Petru Mošiću, a po izboru učesnika - Dušanu Prodani.


Nina Lojović Milinić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“, nagrađena je za doprinos razvoju umjetničke kolonije „Kolo“.


Na izložbi su predstavljena djela nastala na kreativnom druženju umjetnika, njih dvadesetak iz BiH, Srbije i Crne Gore, koji su po pozivu selektora i osnivača kolonije slikara Dražena Milića od utorka, 15. septembra, stvarali u inspirativnom ambijentu Muzeja Hercegovine.


Nagrada učesnika kolonije - Dušan Prodana pored "svog" Nebojše Glogovca


Direktor Muzeja Hercegovine Ivana Grujić, u ime koorganizatora kolonije, zahvalila je umjetnicima što su bili dio ovogodišnjeg saziva, darivali svoje slike fundusu ove ustanove ali i humanitarnoj aukciji slika, čiji je prihod namijenjen izgradnji dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.


„Vi ste uradili jedno veliko djelo – poklonili ste fundusu muzeja svoja djela, koja se već od danas nalaze u našoj zbirci savremene umjetnosti. Hvala vam i što ste, uz onu umjetnošću oplemenjenu stranu ljudske duše, pokazali da ta duša ima osjećaja i za druge ljude, posebno za one kojima je pomoć potrebna“, poručila je Grujićeva.


RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?