SASTANAK KOMUNALNIH I USLUŽNIH DJELATNOSTI RS I SRBIJE- OSTVARIĆE SE ČVRŠĆA SARADNJA


Komunalne i uslužne djelatnosti Republike Srpske i Srbije ostvariće čvršću saradnju na svim poljima gdje je to moguće, zaključeno je na sastanku predstavnika privrednih društava iz ove oblasti u Srbiji i Srpskoj.


„Zajednički možemo riješiti brojne probleme, aplicirati na određene projekte, a takođe ćemo u sklopu „Evropske mreže preduzetništva“ organizovati i u budućnosti sastanke saradnje i razmjene iskustava i zajedničkih problema, a što se naše privredne komore tiče, mi već imamo pripremljene izvjesne projekte kojim, u sklopu prekogranične saradnje i preko našeg formiranog centra, planiramo aplicirati za prekograničnu sradnju sa srbijanskim“, kazao je predstavnik Privredne komore RS Mile Petrović.


Sekretar Udruženja za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije Dalibor Jokanović  je napomenuo da komunalni sektor u Srbiji dobro obavlja svoje zadatke, i pored situacije vezane za pandemiju COVID, ali i problema vezanih za novac, naplate i odliv radne snage.


„Zbog svega je potrebna reforma komunalnog sektora, o čemu smo razgovarali i sa kolegama u Republici Srpskoj, gde takođe, i pored poteškoća, ova delatnost dobro funkcioniše“, naveo je Jokanović.


Direktor trebinjskog preduzeća „Komunalno a.d.“ Nedeljko Lambeta je dodao da su, iako je u Trebinju čistoća na izuzetnom nivou, ovakvi susreti neophodni i na nivou udruženja, privrednih komora, ali i lokalnih preduzeća.


„Mi ćemo u naredna dva mjeseca imati još jedan sastanak u Beogradu, gdje ćemo potpisati sporazum o saradnji koja podrazumijeva razmjenu iskustava i zajedničku aplikaciju na projekte, fondove, jer grad Trebinje koji svih ovih godina ima veliku podršku dvije vlade, ali i predsjednika Vučića i Dodika, zna da može da računa i na unapređenje komunalnih djelatnosti obje pomenute strane“, kazao je Lambeta.


U pogledu saradnje se složio i direktor Komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ iz Beograda Marko Popadić, napominjući da ovo najveće preduzeće u istočnoj Evopi iz ove djelatnosti može i hoće da pomogne lokalnim preduzećima u Srpskoj, ali i da nauče nešto od njih, tim prije, kako kaže. što svi imaju iste probleme.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić se takođe obratio na ovom skupu, podvukavši činjenicu da su čistoća grada i komunalne djelatnosti ovoj administraciji jedan od prioriteta


 


 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?