DONACIJA UDRUŽENJA TREBINJACA “JOVAN DUČIĆ” U BEOGRADU: LAPTOPI I TABLETI UČENICIMA STAROG ZAVIČAJA


Učenicima područnog odjeljenja Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Lastvi kod Trebinja stigli su  dva laptopa i pet tableta, koje su za njih obezbijedili članovi Udruženje Trebinjaca “Jovan Dučić” u Beogradu.


“Jedan laptop je ostao za korištenje u školi, a jedan je pripao našoj najboljoj učenici, dok smo ostalih pet tableta dodijelili takođe učenicima za koje smo ocijenili da su upravo njima potrebni”, objasnila je nastavnica srpskog jezika u ovoj školi Darka Deretić.


Kaže da je značaj tim veći što će ovim učenicima donacija olakšati učenje i pristup internetu, ali i činjenica što su se Trebinjci u Beogradu sjetili mališana iz seoskih škola.  


U ime pedesetak učenika ove škole i njihovih nastavnika na vrijednoj donaciji zahvalili su se i Milica Ždralić i Stefan Bovan, učenici osmog, odnosno sedmog razreda.


„Ovaj vrijedan poklon dobro će nam poslužiti u daljem školovanju i hvala našim ljudima iz Beograda koji nisu zaboravili djecu koja žive i uče u ruralnim dijelovima opštine, kao što je Lastva”, kazala je Milica, koja je kao najbolji učenik sa prosjekom 5,00 dobila laptop.


U područnom odjeljenju Lastva trenutno ima pedesetak učenika, a pohađaju je djeca iz sela Lastva, Jazina, Ušće i Aranđelovo...


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?