• 13.06.2020

  ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA CRKVE KOD TREBINJA: Pronađeni grobovi na grobovima

  Stručnjaci Muzeja Hercegovine, na čelu s direktoricom ove ustanove Ivanom Grujić, u selu Gomiljani, kod Trebinja, rade na arheološkim istraživanjima Crkve cara Konstantina i carice Jelene i grobovima unutar i oko crkve, gdje su već pronađeni ostaci grnčarije i keramike, uglavnom iz srednjeg v... ..
  Detaljnije>>

 • 08.05.2020

  KORONA VIRUS JE STIGAO NA INTERNET

  Tehnologije detekcije kompanije Kaspersky otkrile su zlonamerne datoteke prerušene u dokumente povezane sa novootkrivenim korona virusom – virusnom bolešću koja je zbog svoje opasne prirode jedna od glavnih tema u medijima. Otkrivene zlonamerne datoteke prerušene su u p... ..
  Detaljnije>>

 • 02.04.2020

  NA TREBINJSKOM FAKULTETU ZA PROIZVODNJU I MENADŽMENT PROIZVODE VIZIRE

  Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje proizvodi, u saradnji sa Javnom ustanovom Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Gradskom upravom Trebinja,   vizire za zaštitu medicinskog osoblja u bolnicama. Neophodan material je donirala Agencija za razvoj malih i srednjih... ..
  Detaljnije>>

 • 28.02.2020

  Trebinjski profesor fizike nakon posjete CERN-u: KAD VIDITE TO „ČUDO“ OSTANETE HIPNOTISANI

  Nenad Grković, profesor fizike u trebinjskoj Gimnaziji „Jovan Dučić“, boravio je u najvećoj svjetskoj laboratoriji za fiziku u CERNU-u gdje se, kroz predavanja i obilaske pojedinih fabrika, upoznao sa najnovijim istraživanjima u fizici. Grković je jedini fizičar sa prostora Istočne Herc... ..
  Detaljnije>>

 • 03.02.2020

  ČOVJEČIJA RIBICA JE TOLIKO LIJENA DA SE NIJE POMJERILA 7 GODINA

  Mnogi od nas su introverti, radije se sklupčaju u toplini svog doma uz knjigu i film nego da izlaze van. No, jedna čovječja ribica postala je u tom smislu svjetski rekorder. Čovječja ribica (Proteus anguinus) je vodozemac koji živi samo na području Dinarida. Obitava u podzemnim vodama krškog... ..
  Detaljnije>>

 • 30.10.2019

  TWITTER UVODI ZABRANU OGLAŠAVANJA POLITIČARA I POLITIČKIH STRANAKA

  TWITTER UVODI ZABRANU OGLAŠAVANJA POLITIČARA I POLITIČKIH STRANAKA Twitter uvodi zabranu bilo kakvog oblika oglašavanja političara ili političkih stranaka, naglašavajući kako oni doseg takvih poruka "trebaju zaraditi, a ne kupiti". Ovu promjenu najavio je u srijedu glavni izvr... ..
  Detaljnije>>

 • 25.10.2019

  ŠTA NAM DONOSI NOVI CHROME?

  ŠTA NAM DONOSI NOVI CHROME?  Najnovija verzija Goo­gle Chro­me internet pregledača upravo je stigla za Win­dows, Mac OS, Li­nux, An­dro­id and iOS, donoseći korisnicima nove opcije i poboljšanja. Među njima su novi meni za prilagođavanje tabova, "forsiran... ..
  Detaljnije>>

 • 17.07.2019

  NAPOKON: YOUTUBE MUSIC DOSTUPAN I U BIH

  NAPOKON: YOUTUBE MUSIC DOSTUPAN I U BIH YouTube Music, nova muzička streaming usluga, dostupna je i u Bosni i Hercegovini. "Uzbuđeni smo što danas možemo da predstavimo YouTube Music u Bosni i Hercegovini - novu aplikaciju koja objedinjuje sve ono što volimo kad je riječ o YouTubeu, ... ..
  Detaljnije>>

 • 03.07.2019

  MREŽE / "PALI" INSTAGRAM I FACEBOOK: Korisnici širom svijeta ne mogu učitati fotografije

  MREŽE / "PALI" INSTAGRAM I FACEBOOK: Korisnici širom svijeta ne mogu učitati fotografije Najpopularnije društvene mreže Facebook i Instagram su "pale", a korisnici širom svijeta ne mogu učitati i objaviti fotografije na ovim društvenim mrežama. Više od 2000 ljudi... ..
  Detaljnije>>

 • 02.03.2019

  ZA NEKOLIKO GODINA "CRNE KUTIJE" I KAMERE U SVIM VOZILIMA

  ZA NEKOLIKO GODINA "CRNE KUTIJE" I KAMERE U SVIM VOZILIMA Ako se Uredba usvoji, svi automobili bi morali da imaju ugrađen GPS i kamere za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi otkrili koliko je ograničenje na dionici puta kojim se automobil kreće Na nivou Evropske unije pripremaju se revoluci... ..
  Detaljnije>>

 • 03.07.2018

  TREBINJAC ZA OTMJENIM MERCEDESOM TRAGAO SVE DO AMERIKE

  TREBINJAC ZA OTMJENIM MERCEDESOM TRAGAO SVE DO AMERIKE  Trebinjac Dušan Prcović posjeduje najotmjeniji oldtajmer u istočnoj Hercegovini - mercedes klasik 560 V8 kabriolet, proizveden 1986. godine za američko tržište.Mercedesi iz klase 560 SL su i prodavani samo na američkom trži&... ..
  Detaljnije>>

 • 17.03.2018

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU   Za dobru avanturu nije potrebno mnogo, a sam dokaz za to jesu Amar Čamo iz Goražda, sa trenutnom adresom u Australiji, i "fićacrew", koji čine njegovih troje prijatelja i jedan ženski "fićo". Amar, Nezir, Kenan i Australijanka Adele ljubitelji su starih... ..
  Detaljnije>>

 • 15.11.2015

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje upozoravaju vozače da od danas 15. novembra do 15. aprila, vozila moraju posjedovati zimsku opremu. Obavezna zimska oprema, u navedenom periodu, je propisana Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH. Sankcija za nepo&sca... ..
  Detaljnije>>

 • 10.11.2015

  NOVI GOLF 8 STIŽE 2016.

  NOVI GOLF 8  STIŽE 2016. VOLFZBURG - Rad na novom golfu već je u poodmakloj fazi pa se ne očekuje da će odlazak Valtera de Silve sa mjesta prvog čovjeka dizajna grupacije "Volkswagen" uticati na izgled tog modela, piše "WorldCarFans". Isti izvor navodi da će golf osme generacije biti p... ..
  Detaljnije>>

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?