MOSTARSKI PAROH KRULJ: Volim Velež, a volim i Zrinjski


Fudbal | 16.03.2018

MOSTARSKI PAROH KRULJ: Volim Velež, a volim i Zrinjski


Radivoje Krulj je paroh mostarski i jedan od najvatrenijih navijača Veleža. Nedavno je javno pozvao navijače da dođu na utakmicu i podrže svoj klub. Poznat je kao zaljubljenik u rock muziku i Mostar, iako nije tu rođen.


"Volim Mostar i ovaj grad. Volim u Mostaru klubove i Velež, volim i Zrinjski. Radujem se svakom uspjehu. Iz ljubavi prema Mostaru tu je ljubav i prema sportu. Iz ljubavi i poštovanju prema ljudima i sportistima koji dolaze u crkvu, vjernici su, ali ne samo to. Oni su moji i prijatelji. Radujem se uspjesima mostarskih klubova i Mostara", rekao je Krulj gostujući u emisiji Dan uživo na N1 televiziji. 


Poznato je da ste i ljubitelj rock muzike, što je mnogima nespojivo sa funkcijom u crkvi?


"Možda je to nekada bilo nespojivo, ali poslije svega što se danas dešava i što se nudi u svijetu muzike, ovaj kič i šund, rock je definitivno klasika. Mislim da je to danas itekako spojivo. Rock je, u odnosu na turbofolk i druge vrste muzike kojima je bombardovana javnost i naša omladina, nešto dobro i preporučljivo za slušati. To je moja ljubav iz mladosti i to je ostalo."


Niste rođeni Mostarac, ali vaša priča o povratku je interesantna?


"Nekako se generacija gimnazije u Bileći od drugog razreda kada se desio nesrećni rat i kada je osnovana obnovljena gimnazija, bili su učenici iz Konjica, Mostara, Čapljine, Stoca... Bio sam dio te generacije i osjetio sam nevjerovatnu ljubav Mostaraca prema Mostaru. Moj drugar koji je danas ljeka u Mostaru je bio toliko tužan kada je bio srušen Stari most. Ono što ga je moglo utješiti tada je bio dogovor da ćemo se vratiti u Mostar. Božijom voljom i dobrom namjerom i željom, ali i spletom okolnosti, danas smo u Mostaru, borimo se i živimo za njega. Tu su nam i djeca i mislim da dajemo dobar primjer da ovdje ima budućnosti."...


N1