EPARHIJA ZAHUMSKO HERCEGOVAČKA PRIPREMILA 8.500 JAJA


Dešavanja | 06.04.2018

EPARHIJA ZAHUMSKO HERCEGOVAČKA PRIPREMILA 8.500 JAJA


Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska ove godine je pripremila osam hiljada i petsto vaskršnjih jaja, od koga broja je jedan dio podijeljen korisnicima Narodne kuhinje koja djeluje pri Eparhijskom domu, a dio će na najveći hrišćanski praznik biti podijeljena vjernicima nakon liturgije u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.


Šef u Narodnoj kuhinjI u Trebinju Gojko Bokić nam je potvrdio da je dio jaja podijeljen sirov, u školjkama, onim vjernicima slabijeg materijalnog stanja koji žele sami da farbaju jaja, a dio je skuvan i ofarban u Narodnoj kuhinji.


„Naša radost darivanja na najradosniji hrišćanski praznik je velika, jer možemo da podijelimo ono što imamo sa svojim sugrađanima, pa će i korisnici naše kuhinje osjetiti više radost Vaskrsa“, kaže Bokić.


On je podsjetio da će dio obojenih jaja otići i starim i bolesnim, a dio je ofarban i za Crkvenu opštinu Dubrovnik gdje će biti podijeljen na Vaskrs u crkvi Blagovještenja gospodnjeg svim vjernicima koji budu na Vaskršnjoj liturgiji.


Bokić dodaje da su dio ovih jaja juče šarali najmlađu Trebinjci i Trebinjke, a jaja su, pored Narodne kuhinje u Eparhijskom domu, farbale i kuvarice u Domu penzinera, Đačkom domu i zatvoru Pudarica.


Jaja za 1.200 socijalno ugroženih i višečlanih porodica podijelila je i Gradska uprava Trebinje, prema spiskovima iz mjesnih zajednica, kao i 190 porodica poginulih boraca i supruga poginulih boraca koje su penzionerke ili nezaposlene...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?