„ŽENSKI CENTAR“: ZAHVALNI SVIMA KOJI SE BORE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA I DJECOM


Dešavanja | 10.12.2018

„ŽENSKI CENTAR“: ZAHVALNI SVIMA KOJI SE BORE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA I DJECOM


Bivši gradonačelnik Trebinja i sadašnji direktor Eplektroprivrede RS Luka Petrović, pomoćnik ministra rada i boračko invalidske zaštite RS Mira Vasić, poslanik Narodne skupštine RS Spomenka Stevanović, načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa i pripadnica MUP-a RS Željka Mileusnić dobili su od trebinjskog „Ženskog centra“ zahvalnice zbog doprinosa u sprečavanju porodičnog nasilja i pomoći žrtvama.


Zahvalnice su im uručene na manifestaciji koju je Ženski centar iz Trebinja organizovao povodom Dana ljudskih prava, na kojoj je, sumirajući rezultate ove organizacije, njena predsjednica Ljiljana Čičković istakla veliki doprinos institucija i ustanova u suzbijanju nasilja nad ženama.


„Što se tiče istočne Hercegovine, ovo je prilika da kažem da je Policijska uprava Trebinje, u saradnji sa Ženskim centrom i drugim institucijama, koje danas već čine multidisciplinarni tim, razvila model koji se u praksi pokazao jako dobar, jer je u pitanju timski rad, a mi ćemo, koliko je to u našoj moći, učiniti sve da takav rad bude dio modela rada svih policjskih uprava u Republici Srpskoj“, istakla je Čičkovićeva.


Ona je dodala da je, nažalost, i pored višegodišnjih aktivnosti na pokretanju projekta sigurne kuće, gradnja ovog objekta još uvijek u iščekivanju, jer je prije mjesec dana određena nova lokalcija u Trebinju, za koju se u Ženskom centru još ne izjašnjavaju gdje će biti, dok ne dobiju zvaničnu dokumentaciju za izgradnju.


Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa je nakon dodjele zahvalnice istakao da su i u MUP-u Republike Srpske zahvalni na ovom priznanju, jer je, kako kaže, prepoznat rad i trud policije u borbi protiv nasilja u porodici.


„Iako dugo godina radim u policijskoj agenciji, ovo priznanje ne smatram mojim ličnim uspjehom, već uspjehom svih mojih saradnika koji su aktivno uključeni u borbu protiv nasilja, što je i naša obaveza“, istakao je Laketa.


Mira Vasić, pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje pri ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite, istakla je ovom prilikom da je potreban doprinos svih relevantnih ustanova i institucija u zaštiti ljudskih prava, a Vlada i njena ministarstva će se, kako kaže, i ubuduće, kroz strateška dokumenta, boriti protiv svih vrsta nasilja...