AKCIJE UČENIKA CENTRA SREDNJIH ŠKOLA


Trebinje | 25.12.2018

TRI AKCIJE UČENIKA CENTRA SREDNJIH ŠKOLA


Učenici Centra srednjih škola u Trebinju organizovali su akciju sakupljanja plastičnih boca i čepova, kao i paketiće i slatkiše za socijalno ugrožene mališane.


Inicijativa je potekla i od učenika i od nastavnika, jer i jedni i drugi donose pet ambalažu i slatkiše, tako da planiramo od prodaje plastičnih boca nabaviti školski razglas, od prodaje čepova se planira donacija koju ćemo priložiti za kupovinu invalidskih kolica osobama sa posebnim potrebama, a za paketiće se zna – socijalno ugroženim mališanima“, kazala je direktorica škole Nedjeljka Ilijić. 


Ona je navela da su kroz ranije urađene projekte nabavili presu za plastičnu ambalažu, tako da se sve radi na licu mjesta, a akcija završava u četvrtak, do kada će učenici koji su za to zaduženi primati i pet ambalažu i slatkiše koji se sakupljaju, pa se akciji mogu priključiti i građani Trebinja.


Profesor srpskog jezika Snežana Grbić je podsjetila da se sakupljanje plastične ambalaže nastavlja i u drugom polugodištu, kada se planiraju rasporediti učenici po mjesnim zajednicama radi sakupljanja ove ambalaže.


Ovim želimio probuditi svijest i kod mladih i kod starijih naših sugrađana, a ispred škole se planira postaviti i jedan kontejner za pet ambalažu“, navela je Grbićeva.


Nikolina Stojanović, predsjednica Savjeta učenika Centra srednjih škola Trebinje, pojasnila je da su učenici od kuća donosili pet ambalažu, a za slatkiše su imali i štandove po trebinjskim marketima, gdje su sakupljali novac.


„Sakupili smo 280 paketića, od kojih ćemo dio podijeliti socijalno ugroženoj djeci i djeci na trebinjskom Odjeljenju pedijatrije, a ostatak ćemo odnijeti u Crveni krst Trebinje koji će ih podijeliti prema svojim spiskovima“, kazala je ona.


Preko osamdeset odsto učenika Centra srednjih škola je učestvovalo u ovoj akciji...