MIGRANTI ZAPALILI STARU ŠKOLU U SELU VLAHOVIĆI KOD LJUBINJA???


Hronika | 14.03.2019

MIGRANTI ZAPALILI STARU ŠKOLU U SELU VLAHOVIĆI KOD LJUBINJA???


U selu Vlahovići, u ljubinjskoj opštini, izgorjela je stara seoska škola, a mještani tvrde da su je zapalili migranti. 


„Ovo je njihova ruta i policija ih često hvata na ovom potezu, jer je naše selo smješteno na rubu opštine, prema Federaciji, a škola im je, budući da od početka osamdesetih godina ovdje nema đaka, zgodna za odmor jer se selo nalazi između Ljubinja, Stoca i Berkovića, tako da pretpostavljamo da su migranti odgovorni, iako ne tvrdimo da su požar izazvali namjerno“, kaže jedan od mještana Vlahovića.


Da su migranti školu koristili kao mjesto za boravak potvrdila je i činjenica da je, prilikom gašenja, u školi pronađena slama, koju su migranti vjerovatno sakupljali i na njoj spavali, pa je ona lako i planula ili od opuška cigarete ili od vatre koju su palili u školi.


Ove pretpostavke mještana u policiji niko nije želio ni potvrditi, niti demantovati, već u Policijskoj upravi Trebinje navode samo to da su uviđaj na licu mjesta obavili njihovi službenici iz Policijske stanice Ljubinje i da će se uzroci požara naknadno utvrditi.


„Ono što za sada možemo potvrditi je samo činjenica da je na objektu škole izbio požar, te da je škola od ranije bila napuštena i u devastiranom stanju, a o eventualnom uzroku je još rano govoriti“, kažu u Policijskoj upravi Trebinje.


Škola je počela sa radom još u vrijeme Austrougarske monarhije, daleke 1896. godine, a sve do 1977. se u njoj odvijala nastava za osmogodišnje obrazovanje, da bi se još nekolike godine, do početka osamdesetih godina, ovdje odvijala četverorazredana nastava, a nakon toga je, zbog nedostatka đaka, škola ugašena...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?