MATURANTI CENTRA SREDNJIH ŠKOLA U SVEČANOM DEFILEU


Dešavanja | 22.05.2019

MATURANTI CENTRA SREDNJIH ŠKOLA U SVEČANOM DEFILEU


Učenici završnog razreda Centra srednjih škola otvorili su ovogodišnje maturske svečanosti u Trebinju.


Nakon okupljanja kod spomenika Herojima za slobodu na gradskom trgu, gdje je po tradiciji položeno cvijeće, maturanti su u svečanom defileu prošli ulicama grada do hotela „Leotar“ gdje je organizovana maturska zabava.


Svečanu kolonu predvodio je đak generacije u ovoj školi – Vladimir Gutić, koji je stekao zvanje prehrambeni tehničar.


Direktor Centra srednjih šklola Neška Ilijić istakla je da je Vladimir svojim ocjenama, angažovanjem u školskim i vanškolskim aktivnostima te postignutim rezultatima na takmičenjima izdvojio kao prvi među maturantima ove škole.


Ponosan je što je đak generacije posebno što je na ovogodišnjoj listi istaknutih bilo dosta uspješnih, mladih ljudi.


„Ove godine iz Centra srednjih škola izašlo je mnogo kvalitetnih mladih ljudi. Meni je čast i veliko zadovoljstvo što sam upravo ja proglašen najboljim među njima“, ističe Vladimir.


Ova titula za njega predstavlja veliku motivaciju za dalje školovanje. Stekao je zvanje prehrambenog tehničara, nastavlja istim stopama, a nadamo se da će ga pratiti isti ili još veći uspjeh.


„Zašto sam odlučio da upišem ovaj smjer u Centru srednjih škola!? Pa, oduvijek me privlačio laboratorijski rad, sviđali su mi se predmeti poput hemije i biologije i upravo na tim predmetima i jeste akcenat kada je u pitanju moja škola, tako da dalje nastavljam u istom pravcu, upisaću prehrambenu tehnologiju, kontrolu kvaliteta hrane, s tim da nisam zasigurno odlučio da li će to biti Tehnološli fakultet u Banjaluci ili Novom Sadu“, kaže ovaj nasmijani mladić.


U školi je naučio dosta. Znanje koje je stekao biće odlična i čvrsta osnova koju će na fakultetu nadograđivati.


„Moja očekivanja od srednje škole su zaista ispunjena, znanje koje sam očekivao sam i dobio i svakako da će mi to znanje, kako praktično tako i teoretsko, značiti u daljem školovanju“, navodi Gutić.


Tokom školovanja bilo je i teških trenutaka jer je osim škole pohađao i kurseve engleskog i ruskog jezika. Učestvovao je i u brojnim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.


„Može se dosta toga postići ako se dobro organizujemo. Dobra organizacija je najvažnija, jer ukoliko dobro rasporedimo svoje vrijeme moći ćemo i da izađemo sa prijateljima, vozimo bicikl, da čitamo, da slušamo muziku i radimo ono što nas ispunjava. Tako da uvijek nađemo slobodnog vremena za naše hobije“, kaže Vladimir Gutić.