KUKRIKA SE VRATIO IZ ŠVEDSKE: Spreman sam i čekam najbolju ponudu


Fudbal | 05.12.2019

Leo, Leo iz kamena niko, ne može ga pobijediti niko…čuveni su stihovi iz pjesme o fudbalskom ponosu Trebinja. Čuveni jugoslovenski drugoligaš (nekoliko puta bili na pragu Prve lige, a u Kupu maršala Tita najveći uspjeh je polufinale iz 1982. godine kada se ispalo od Partizana), trećeplasirani na vječnoj tebeli Druge lige Zapad sa nevjerovatnih 898 mečeva je bio i prvi prvak Premijer lige BiH, koja se igrala na cijelom teritoriju države.


Legendarni golman Veselin Klimović, rekorder je Druge lige po broju utakmica, dok je Veselin Zrilić, centarfor i legenda kluba sa Polica najbolji strijelac Druge lige “Zapad”. Podaci za divljenje. A posebno je čuvena trebinjska škola golmana, gdje je nakon završetka igračke karijere o budućim naraštajima brigu vodio Klimović. Upravo izdanak te škole je i Mladen Kukrika (28), dobro poznato lice na bh. fudbalskim terenima.


” Da, kada pominjete te podatke o mom matičnom klubu naježim se. Zaista je lijepo čuti i prisjetiti se na neka bolja vremena. Danas moj klub igra Drugu ligu RS-a i ove sezone očekuju povratak u viši rang. Došli su novi ljudi i polako klub ide na bolje. A kada se spomene moj prvi trener i legenda kluba – Veselin Klimović, treba ustati. Uz njega sam sve naučio i postao golman kakav sam danas.”, u jednom dahu za Sportske.ba kaže Kukrika.


Nakon Trebinja put vas je vodio do Albanije, zatim  Jajca i Banja Luke. Posljednja destinacija je bila Švedska i klub KF Prespa Birlik. Vratili ste se u BiH i ponuda za novi angažman sigurno ne manjka?


” Jeste, vratio sam se iz Švedske. Bilo je super, sve na nivou, od terena do organizacije i rezultata. Sada sam u Banja Luci, samostalno treniram, spreman sam i čekam najbolje ponude. Bilo je već nekih poziva iz Prve lige FBiH, te dva premijerligaška kluba, pa vidjet ćemo u narednim danima što će se dešavati”, istakao je pouzdani golman Mladen Kukrika.


 


(Mirsad Starčević/Sportske.ba)

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?