STOP NASILJU NAD MUŠKARCIMA U HERCEGOVINI


Kolumne | 29.01.2020

Pripadnice ženskog roda bi se trebale pridržavati ovih nekoliko savjeta, a sve u svrhu da se “zaustavi nasilje nad muškarcima”.


-Ne uzimajte daljinski upravljač (najbolje nikako) u svoje ruke.


-Nakon što odradite svoj posao van kuće, nemojte se zadržavati ni pod razno vani, već žurnim korakom doma kako bi vaš partner na vrijeme dobio topao obrok 


-Dok vaš partner odmara, kunjajuću poslije ručka (da mu se slegne), vi za to vrijeme radite domaću zadaću s djecom.


-Kada vaš partner naveče gleda tv, vi tada posložite ono suđe poslije ručka i naravno budite tihi, kako bi u miru odgledao svoje omiljene filmove ili utakmice.


-Obavezno mu pauzama u donesite pivo ili čašu vina (ovisno o navici partnera), i ni slučajno ga ne remetite suvišnim pitanjima “hoće li”-naravno da hoće.


-Ako mu u međuvremenu zvrči mobilni, da vam nije palo na pamet pitati kome piše u ta doba (ionako je s druge strane neka koja vrši nasilje nad svojim partnerom , pa ujedno i na ostalima). 


-Kada legne u krevet, budite još tiši i dopušteno vam je razmjeniti koju poruku s prijateljicom ili pročitati onu knjigu od lani koju nikako ne stižete od obaveza.


-Ujutro se podrazumijeva da ustanete prije svih, na prstima se isšunjajte iz kuće po svježe pecivo i brzinom munje se vratite doma i za porodicu poslužite svježi doručak i partneru kaficu.


-Dok on doručkuje u miru, možete se brzinski našminkati i navući za posao (tamo ionako znaju da nemate kad se dotjerivati).


-Tog rituala se držite svakodnevno osim vikenda.


Tad se potrudite uraditi generalno čišćenje kuće i peglanje dok vaš partner na svježem vazduhu u društvu ispija kaficu ili hladnu limunadu 


-Nemojte pretjerivati i mučiti mu mozak da se sjeti godišnjice braka, ta ionako to nije Bogzna kako značajan datum (za njega).


-Ne insistirajte ni na poklonu za rođendan, pa kao da je to bitno, svak se je rodio, ta nije pao s neba i što bi vaš partner morao slaviti baš vaš rođendan (pored toliko rođendana u glavi)-


-Pogotovo ne cjepidlačite sa kojekakvim danom zaljubljenih i danom žena jer odavno niko nije zaljubljen u toj priči, a koliko obavljate muških poslova i sad vam kao treba stati do “ženskog” praznika (imajte malo samopoštovanja).


-Radi mira u kući blokirajte sve prijateljice koje vas izvještavaju o raznim sniženjima, jer koliko god tvrdile da su popusti dobra stvar, takav postupak je loš za vašu vezu ili brak. 


To je najosnovnije, bar toliko možete učiniti za svog partnera !


Poželjno je edukovati svoje prijateljice o ovom jer “nasilje nad muškarcima mora prestati”


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


H!P