DUGO SKRIVANA PRIČA: Dražen Petrović i Dejan Bodiroga su braća! Srbin i Hrvat ISTE KRVI


Košarka | 02.05.2020

Život je nepredvidiv i često piše romane kakvi se ne mogu zamisli.


Jedna od takvih priča je i ona koju je devedesetih godina prošlog veka objavio španski Mundo Deportivo, a koja je dokazala da su proslavljeni košarkaši i reprezentativci Dejan Bodiroga (Jugoslavija) i Dražen i Aleksandar Petrović (Hrvatska) bliski rođaci.


Naime, Jovan Petrović, deda Aleksandra i Dražena Petrovića, i Gospava Petrović, baka Dejana i Željka Bodiroge, bili rođeni brat i sestra! Jovanov sin istog imena otišao je kao službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Jugoslavije u Šibenik gde je postao Jole, sreo Biserku i oženio se njome. U braku su rođeni Aca i Dražen, i otuda njihova veza sa Hrvatskom.


Gospava Petrović je po udaji postala Gospava Bodiroga, a njen sin Vaso, jedno od njene sedmoro dece, bio je otac Željka i Dejana Bodiroge.


Priču je sportskom novinaru i publicisti Vladimiru Stankoviću potvrdio Dejana Bodiroge koji je ispričao da je kao kadetski reprezentativac na nekim pripremamam u Zagrebu upoznao Dražena Petrovića, dok je ovaj igrao u Ciboni, ali tada nije znao da su rođaci.


Život je hteo da iz rodne Hercegovine Jovan Petrović krene ka Šibeniku u Hrvatskoj, a Gospava Petrović ka Srbiji, odnosno Vojvodini, još preciznije Banatu. Dejan Bodiroga je kasnije od roditelja čuo priču o srodstvu sa Petrovićima, ali nisu imali kontakte.


U Realu je igralo više braće, najpoznatiji su bili Fernando i Antonio Martin, ali dva rođaka košarkaške klase kakvu su imali Dražen Petrović i Dejan Bodiroga Real sigurno nije imao. Da kuriozitet bude veći, jedan je igrao za Hrvatsku, drugi za Srbiju. Obojica za Jugoslaviju.


Ovu priču je u nedavnom razgovoru za Kurir potvrdila i Biserka, majka braće Petrović, koja je istakla da njen suprug Jole i dalje ima rođake u Zrenjaninu (Kleku, prim. aut) i Zemunu.


 


 


kurir

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?