Trebinjac se izvrnuo autom na krov


Hronika | 24.05.2020

Trebinjac se izvrnuo autom na krov


Mladi Trebinjac Slavko Marić (25) teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se desila u noći između subote i nedelje, u trebinjskom prigradskom naselju Dražin Do, u blizini manastira Tvrdoš, sletjevši vozilom sa kolovozne trake.


Sve se, prema policijskom izvještaju, dogodilo u nedelju oko 1 i 20 časova, kada je vozač, iz za sada nepoznatih razloga, sletio sa kolovoza i izvrnuo se na krov  automobilom marke „Fiat Stilo“ čiji je on vlasnik, zadobivši, pri tome, teške tjelesne povrede.


Teško povrijeđenog mladića su pripadnici Hitne medicinske pomoći iz Trebinja morali izvlačiti ispod auta i, kako saznajemo, samo zahvaljujući brzoj intervenciji, odmah je prebačen u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Trebinje, odakle je, nakon ukazane pomoći, odmah prebačen u Klinički centar Podgorica. 


O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u Trebinju naložio da izvrše uviđaj. "Ono što iz tužilaštva mogu saopštiti jeste samo da je mladić izgubio kontrolu nad vozilom iz za sada neutvrđenih razloga, da je u trenutku nezgode u vozilu bio sam i da je zadobio povrede opasne po život zbog kojih je prebačen u Kliničko bolnički centar Crne Gore u Podgorici", kazao je kratko portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović.


I u trebinjskoj Bolnici je potvrđeno samo to da je mladić životno ugrožen i da su ga odmah prebacili u Podgoricu na dalje liječenje.


Ova putna dionica magistralnog pravca Trebinje - Ljubinje, naročito oko manastira Tvrdoš, pa sve do sela Kočela i Žakovo, veoma je opasna po vozače i u posljednjim je godinama odnijela mnogo života, jer je puna krivina i neravnina na kolovozu, koji se, doduše, nedavno počeo rekonstruisati.


Trebinjska policija upravo zbog tih razloga ima česte patrole u rejonu Popovog polja, ali često šalju i apele i upozorenja vozačima da opreznije voze.


Nezavisne