FAJRONT U 22 SATA Štab produžio ograničenja za rad kafana i kladionica u Srpskoj


RS i BiH | 30.10.2020

Republički štab za vanredne situacije ograničio je rad ugostiteljsih objekata i kladionica u Srpskoj, a dragstori će noću moći da rade samo šalterski.


U cilju sprečavanja širenja korona virusa, kako je saopšteno nakon sedince Štaba, ova ograničenja važe do 16. novembra, piše Srpskainfo.


– Ograničava se radno vreme u periodu od šest do 22 časa svim vrstama ugostiteljskim objekatima za ishranu i piće, bez obzira na to da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna delatnost, kao što su benzinske pumpe i hoteli – navodi se u saopštenju.


Isto radno vreme propisano je i priređivačima igara na sreću, kao što su kladionice, automat klubovi, kazina, tombole.


Štab je danas doneo i odluku o vraćanju đaka u školske klupe, odnosno o tome da se nastava u osnovnim i srednjim školama, umesto onlajn, od ponedeljka održava u učionicama. U škole se vraćaju i treninzi i produženi boravak.


Republički štab za vanredne situacije usvojio je i zaključak o donaciji lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, kao i Zaključak o prihvatanju donacije lične zaštitne opreme Delegacije Evropske unije u BiH.


 


 


srpskainfo