SEDAM LICA UHAPŠENO ČIM SU ILEGALNO PREŠLA GRANICU


Hronika | 06.11.2020

 Policajci u istočnoj Hercegovini u protekla dva dana uhapsili su sedam lica koja su ilegalno prešla državnu granicu i kretala se prema Federaciji BiH i protiv lica M.S. iz Tuzle podnijeli krivičnu prijavu za krivično djelo krijumčarenje ljudi.


U pitanju su četvorica Albanaca uhapšena u četvrtak, oko pet časova, u trebinjskom naselju Zasad i trojica migranata čije državljanstvo još nije utvrđeno, a uhapšeni su u srijedu u predvečernjim satima na putu Nevesinje - Mostar dok ih je prevozio Tuzlak M.S.


Albanci, koji su se kretali vozilom albanskih registarskih oznaka, deportovani su iz Hrvatske, u koju su pokušali ući ilegalno.


U Policijskoj upravi Trebinje saopšteno je da su ih nakon hapšenja predali Jedinici Granične policije Jug Trebinje, a poslije toga im je Služba za poslove sa strancima BiH izdala rješenja o protjerivanju sa teritorije BiH u periodu od jedne godine.


Nekoliko časova prije hapšenja Albanaca, službenici Policijske stanice Nevesinje na magistralnom putu MI-116, Nevesinje - Mostar, u mjestu Grebak, zaustavili su i kontrolisali automobil seat toledo, kojim je u trenutku kontrole upravljao M.S. U njemu su pronašli tri strana državljanina za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno prešla granicu između BiH i susjedne države.


U Policijskoj upravi Trebinje saopštili su da je o svemu obaviješteno Tužilaštvo BiH, koje je naložilo da M.S. bude ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo krijumčarenje ljudi.


U ovoj upravi apeluju na sve građane istočne Hercegovine da, ukoliko primijete nepoznata lica u blizini svojih kuća, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu na besplatni broj telefona 122.


 


 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?