Načelnik prijavljen da je oštetio Gacko za oko 100.000 KM


Hronika | 06.11.2020

Krim-policija MUP-a RS podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje izvještaj protiv Milana Radmilovića, načelnika Gacka, zbog sumnje da je nesavjesnim radom u službi oštetio opštinu u 2019. godini za oko 100.000 KM.


Uz navođenje njegovih inicijala, iz MUP-a Srpske su saopštili da je osumnjičen da je, suprotno Pravilu o dodjeli pomoći za stambeno zbrinjavanje građanja, bez donošenja Odluke o dodjeli pomoći, isplatio novac za sedam korisnika, u ukupnom iznosu od 32.002 KM.   


Osumnjičen je i da je bez donošenja internog akta o procjeni rizika na radnom mjestu i u radnoj sredini, a u suprotnosti sa Kolektivnim ugovorom za zaposlene u oblasti lokalne samouprave RS, donio rješenja o utvrđivanju plata kojim su uvećane plate za 43 zaposlena u opštini Gacko, čime je za 2019. godinu ukupno isplaćeno 33.446 KM.


"Izvještaj ga tereti i da je u suprotnosti sa Zakonom o radu potpisao 15 ugovora o djelu sa pet lica za poslove koje su predviđeni Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta opštinske uprave Gacko i na kojima su zaposlena lica sa Ugovorom o stalnom zaposlenju, te je na osnovu tako sklopljenih Ugovora o djelu  isplatio 17.862 KM", kažu iz MUP-a Srpske.


Radmilović se sumnjiči i da je tokom prošle godine, suprotno Posebnom kolektivnom ugovoru, angažovao zaposlene u opštini u popisnim komisijama, komisijama za javne nabavke i  komisijama za otkup stanova, te je na osnovu tog angažovanja isplatio ovim radnicima, na ime angažovanja u komisijama, 16.700 KM.


"Uprava kriminalističke policije istragu je sprovela po zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a na osnovu negativnog revizorskog izvještaja opštine Gacko za 2019. godinu, koji je sačinila Glavna služba za reviziju javnog sektora RS. Rad na ovom predmetu se nastavlja", kažu iz MUP-a.


Radmilovićevu izjavu nismo uspjeli dobiti.


NN


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?