MJEŠTANI NECVIJEĆA I BANJEVACA POVEZANI NOVIM ASFALTNIM PUTEM


Trebinje | 11.11.2020

Mještani prigradskog naselja Banjevci i sela Necvijeće u Trebinju konačno su, zahvaljujući Gradskoj upravi i “Hidroelektranama na Trebišnjici”, spojeni asfaltnim putem koji je jednim dijelom nanovo probijen i asfaltiran, u dužini od preko 700 metara.


Cjelokupnu investiciju u visini od 57.000 maraka finansirale su „Hidroelektrane na Trebišnjici“, što je, kako je rekao Gordan Mišeljić, direktor ovog preduzeća koji je prisustvovao završnici radova, bio i dio njihovih obaveza.


Mještani Necvijeća su, kako kažu, za svaki odlazak u grad morali koristiti obilazni pravac, silazeći na nezgodnom priključku na magistralni put Trebinje – Nikšić, ali je ovim putem to izbjegnuto.


„Sada imamo bolju putnu komunikaciju i bliže smo gradu, što je naročito bitno za našu djecu i njihov odlazak u školu“, kaže mještanin Miloš Ninković, koji objašnjava da će ova putna dionica za 35 seoskih domaćinstava značiti mnogo.


Kaže da su put čekali godinama, ali da očekuju i nove projekte koji će im osigurati ostanak na selu, odnosno, na ognjištima.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je takođe obišao završetak radova, potvrdio je da gradske vlasti već planiraju nove projekte za Necvijeće koje je jedno od rijetkih živih sela u okolini Trebinja.


Rekao je da je u prethodnom periodu urađen i sistem za navodnjavanje, realizovan zajedno sa mještanima.


Ćurić je, kada je u pitanju sistem za navodnjavanje, prisustvovao i otvaranju novog cejvovoda za tehničku vodu u selu Gomiljani kod Trebinja.


On je obišao i nastavak asfaltiranja ulica prigradskog naselja Vinogradi.


 


nn

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?