U BILEĆI ORGANIZOVAN HUMANITARNI BAZAR ZA MINJU MATIĆ


Bileća | 22.11.2020

Grupa građana iz Bileće organizovala je danas „Humanitarni bazar za Minju“ ispred Parohijskog doma, a sav prihod biće usmjeren za liječnje djevojčice Minje Matić.


Organizator Sanja Salatić ocijenila je Humanitarni bazar uspiješnim i zahvalila Bilećanima na odzivu.


„ Od moje prve objave na društvenim mrežama, monogo ljudi me je zvalo i izrazilo želju da učestvuju u ovoj akciji. Bilećani su se odazvali u velikom broju i još jednom pokazali svoju humanost. Imali smo raznovrstan broj proizvoda kao što su različiti ručni radovi, kolači, prirodni proizvodi, kuponi iz frizerskih i kozmetičkih salona i još mnogo toga. U ovu akciju uključili smo i djecu iz vrtića koja su uradila crteže i tako su i najmlađi uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji. Cijene su zaista bile simbolične, jer nam je cilj bio da prikupimo što više sredstava. Sav prihod biće uplaćen na račun za liječenje Minje Matić“, istakla je inicijator ove akcije Sanja Salatić.


Djevojčica Minja Matić iz Kragujevca boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića tipa jedan, koja je veoma agresivna neuromišićna bolest.


Lijek za bolest postoji u Americi i za njega je potrebno izdvojiti 2,4 miliona dolara.


Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija „Budi human – Aleksandar Šapić“, a trenutno je aktivan i M:tel humanitarni broj 1433.


 


 


RB

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?