BANJAK NOVI STARI PREDSJEDNIK SKUPŠTINE, BOŠKOVIĆ ZAMJENIK GRADONAČELNIKA


Politika | 28.12.2020

Na današnjem prvom zasjedanju gradskog parlamenta u novom sazivu Dragoslav Banjak iz SNSD-a, ponovo  je izabran za predsjednika Skupštine Grada Trebinja.


Banjak je doktor tehničkih nauka.


„Izuzetna mi je čast što mi je ponovo ukazano povjerenje da predsjedavam sjednicama gradskog parlamenta", naveo je Banjak.


On je istakao da Skupština nosi veliku odgovornost za sve aspekte života i rada u lokalnoj zajednici.


Za potpredsjednika Skupštine izabran je Đorđe Miljanović, iz Ujedinjene Srpske, dosadašnji načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije. Miljanović je diplomirani inženjer građevinarstva.


Na mjesto sekretara reizabran Velibor Bodiroga.


Novoizabrani zamjenik gradonačelnika Trebinja je Dražen Bošković, iz Socijalističke partije, dosadašnji direktor Razvojne agencije Grada Trebinja.


Bošković je završio Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Banjaluci.


On je naveo da će se truditi da povjerenje koje mu je ukazano postavljanjem na mjesto zamjenika gradonačelnika opravda budućom uspješnom saradnjom sa gradonačelnikom i ostalim saradnicima.


„Na funkciju zamjenika gradonačelnika gledam kao na nastavak uspješne saradnje sa gospodinom Ćurićem, saradnje koju smo kreirali i uspostavili u protekle četiri godine“, rekao je Bošković.


Na današnjem prvom zasjedanju gradskog parlamenta izabrani su članovi komisija i savjeta – radnih tijela Skupštine Grada Trebinja.


Novi saziv trebinjske skupštine čine 12 odbornika SNSD-a, četiri sa Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, po tri SDS-a i koalicije HNP-PDP, po dva odbornika imaju Socijalistička partija i Ujedinjena Srpska, a po jednog DNS i NDP. Jedan mandat rezervisan je za izabranog predstavnika nacionalnih manjina.


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?