ODBORI DNS-A TREBINJE I LJUBINJE PREŠLI U NPS


Politika | 29.12.2020

Gradski i opštinski odbori Demokratskog narodnog saveza Trebinja i Ljubinja prešli su večeras u Narodnu partiju Srpske, sa čijim su predsjednikom Darkom Banjcem i jednim od osnivača ove stranke Đorđem Popovićem večeras postigli sporazum o formiranju inicijativnih odbora.


„Nakon jučerašnje odluke koja nas je sve iznenadila, ali nije ražalostila, čitav Gradski odbor DNS-a Trebinja je ostao uz mene kao predsjednika, pa smo se, nakon brojnih ponuda o saradnji, saglasili da je logičan slijed nastavka našeg djelovanja u Narodonoj  partiji Srpske, tako da smo već večeras formirali inicijativni odbor od 30 članova“, objasnio je Jovica Vlatković, predsjednik inicijativnog odbora NPS-a Trebinje, dok je predsjednik inicijativnog odbora Ljubinje Milan Krulj.


Vlatković je na ovom sastanku, kome su prisustvovali i Banjac i Popović, izabran i za potpredsjednika NPS-a, čiji će trebinjski i ljubinjski dio, kako kaže, i ubuduće nastaviti kontinuitet i politiku koju su do sada propagirali, a koja se prvenstveno tiče ispunjavanja obećanja koja su data biračima.


„Nećemo dozvoliti da skrenemo sa toga kursa, jer, kako reče moj kolega Krulj, taj brod mora da plovi po krusu koji su nam zadali naši glasači, kako bi nam oni i u budućnosti vjerovali, jer mi taj kurs i datu riječ uoči ovih lokalnih izbora nismo promijenili i to dobro znaju naši koalicioni partneri i trebinjski gradonačelnik kojeg ćemo podržati u njegovim vizijama razvoja grada“, odlučan je Vlatković.


Darko Banjac je, kako kaže, više nego zadovoljan, jer je za dvanaest dana već formirano dvanaest inicijativnih odbora u opštinama i gradovima Republike Srpske, a Trebinje među ovim lokalnim zajednicama ima posebno mjesto.


„Smatramo da Trebinje kao najveći grad u Hercegovini treba da ima i jednu od najvećih funkcija u novoj stranci, pa smo odlučili da Jovicu Vlatkovića imenujemo za potpredsjednika Narodne partije Srpske, ali ništa manje značajnim ne računamo ni kolege iz Ljubinja čiji je budući predsjednik odbornik u tamošnjem lokalnom parlamentu“, istakao je Banjac.


On dodaje da sve ide mnogo brže nego je očekivao, jer su u NPS-u računali na formiranje dvadesetak odbora do kraja februara, ali će ih biti puno više, odnosno, do kraja marta će ih biti oko 40, dok su brojke od dvadesetak odbornika u novim sazivima lokalnih skupština premašile te brojke, što daje procjenu od oko 10 do 11 hiljada glasova kada bi sada bili izbori.


U snagu Narodne partije Srpske  vjeruje i Đorđe Popović, jedan od njenih osnivača, koji kaže da ovim aktivnostima samo nastavljaju tamo gdje su stali 15. novembra.


„Proces konstituisanja NPS-a ide i izvan naših očekivanja, iako smo znali da će nas brojno članstvo DNS-a podržati, jer vjeruju u nas, i naši članovi i naši birači“, kazao je Popović.


Iz Trebinja je večeras poručeno da je cilj Narodne partije Srpske nastavak realizacije  svih dobrih ideja koje su ranije započeli, kako bi i Republika Srpska što krupnijim koracima išla ka napretku.