DRUGO ZAPALJENO AUTO U OVOJ GODINI IZAZVALO VELIKU UZNEMIRENOST


Hronika | 14.01.2021

DRUGO ZAPALJENO AUTO U OVOJ GODINI IZAZVALO VELIKU UZNEMIRENOST 


U trebinjskom naselju Gorica, u Ulici Serafima Perovića, u blizini Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški”, u dvorištu porodične kuće Vujovića, jutros oko 4 sata, izbio je požar na putničkom automobilu marke Folksvagen pasat.


Automobil, čiji je vlasnik Zoran Vujović, bio je parkiran ispred jednog dijela dvojne porodične kuće, ispred garaže, ispod odrine sa vinovom lozom koja je, zajedno sa automobilom, od siline vatre u potpunosti izgorjela.


Od velike temperature je puklo staklo na garažnim vratima, a sreća je da plamen nije uhvatio i kuću, na kojoj je demit fasada i već je na jednom mjestu plamen zahvatio stiropol, ali su srećom vatrogasci brzo intervenisali. 


Iako do vlasnika nismo mogli doći, komšije kažu da je ovaj uposlenik „Hidroelektrana na Trebišnjici“ jako fin komšija koji se nikome nije zamjerio, pa je čudno što se sve ovo dešava.


Požar je, prema saopštenju koje je izdala Policijska uprava Trebinje, prijavljen oko 4,15 časova, kada su o njemu obaviješteni i pripadnici Vatrogasne jedinice Trebinje koji su odmah po dojavi krenuli na teren, ali je plamen bio tako jak da je dosezao i iznad kuće, pa se automobil nije mogao spasiti.


U Policijskoj upravi Trebinje je samo saopšteno da je o događaju obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da policijski službenici samostalno izvrše uviđaj na licu mjesta, kao i da preduzmu sve druge mjere i radnje u cilju dokumentovanja događaja.


Prema slikama sa terena, očigledno je da je da je automobil zapaljen jer je naglo buknuo ogroman plamen i u potpunosti za 15 minuta uništio cijeli auto, ali će se zvanično više detalja znati nakon cjelokupnih vještačenja.


Nezvanično saznajemo da su sa okolnih privrednih objekata izuzeti snimci video nadzora koje posjeduju, ali će se izuzeti i drugi materijali sa lica mjesta, kako bi se događaj rasvijetilio.


 Ovo je u prve dvije sedmice 2021. godine već drugi slučaj paljevine automobila, jer je prije samo nekoliko dana zapaljen automobil Vladana Mastilovića, brata Milutina mastilovića, odbornika SNSD-a u trebinjskom lokalnom parlamentu.


Prije njih, u prošloj godini je za šest mjeseci zapaljeno još pet automobila i to automobili supruge advokata Nebojše Rudana, inžinjera firme “Herc gradnja” Stojana Miloševića, te policajca Maksima Vujadinovića, kao i auto nekadašnjeg predsjednika GO SNSD i direktora „Hidroelektrana na Trebišnjici“ Marka Mitrovića, te auto Maksima Milinića, predsjednika trebinjskog Auto moto karting kluba.


Uoči lokalnih izbora je ispod automobila Srđana Simovića, odbornika SNSD-a,   pronađen zamotuljak koji je asocirao na eksplozivnu napravu,što policija još uvijek istražuje.


Kolika je zabrinutost građana Trebinja svjedoči i podatak da je gradonačelnik Mirko Ćurić za popodnevne časove zakazao sastanak sa članovima Foruma za bezbjednost i Policijske uprave Trebinje u povodu ove situacije


NN


Foto: Vatrogasci Trebinje