DR GORAN KOMAR IZABRAN ZA VD DIREKTORA DOMA ZDRAVLJA HERCEG NOVI: Biću menadžer, ali ne ostavljam pacijente


Region | 15.01.2021

Ministarstvo zdravlja je danas za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja imenovalo dr Gorana Komara, koji je čitavog radnog vijeka, 28 godina, radio kao specijalista opšte medicine u toj ustanovi.


Kako je dr Komar kazao Radiju Jadran preuzima novu dužnost, ali neće ostaviti posao sa pacijentima.


-Pokušaću da unaprijedim i učinim efikasnim rad izabranog tima u primarnoj liniji. Nama Zakon dozvoljava 15 takvih timova na nivou opštine. Nastojaćemo da pružimo doprinos u tretmanu pacijenata skopčano sa dramatičnim porastom maligniteta i kardiovaskularnih oboljenja u našoj populaciji. U tom smjeru bi trebalo najveće moguće napore učiniti – smatra dr Komar.


On objašnjava da će pokušati da u Domu zdravlja unaprijedi rad ljekara u omogućavanju rane detekcije tih oboljenja. Jer, ako izabrani ljekari ne prepoznaju na vrijeme te bolesti, obično bude kasno. 


U tom smislu treba mijenjati dosadašnju praksu rada sa pacijentima:


-Nama je fokus pomjeren. Sada da neko dođe kod mene na pregled, ja gledam u monitor, jer moram do kraja smjene tretirati 70 ljudi. U Hrvatskoj je krenuo pokret „Ljerkari protiv reformisanog sistema“. Nisam, naravno, protiv uvođenja računara, ali pacijent treba da je u prvom planu. To se rješava normom. Jer, sa ovakvim reformisanim sistemom u Crnoj Gori upali smo u jednu vrstu ćorsokaka – kategoričan je dr Komar.


S obzirom da kao izabarni ljekar u ordinaciiji brine o 2000 sugrađana, dr Komar će u narednom periodu pokušati da i dalje radi sa pacijentima, kao i u kovid ambulanti.


-Ne mogu opteretiti kolege i druge izabrane timove sa 2000 potencijalnih pacijenata. Pokušaću da obavljam novu dužnost direktora, ali i što je mooguće dalje posao sa pacijentima – poručio je dr Komar.


 


RADIO JADRAN


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?