IZAŠLA KNJIGA O NEBOJŠI GLOGOVCU


Kultura | 01.02.2021

Knjiga “Glogi” o neprežaljenom glumcu Nebojši Glogovcu autora Aleksandra Ðurišića izašla je u kuće “Vukotić medija” iz Beograda.


O najvoljenijem srpskom glumcu u knjizi govore Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Ðuričko, Nikola Pejaković, reditelji Vida Ognjenović, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski.


Takođe u knjizi govore i žene koje je glumac volio i koje su njega voljele, kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se "saplitao" o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron, sa kojeg nikada nije sišao.


Kako je živio, volio i plakao Nebojša Glogovac, neke su od centralnih tema kojima se bavi kgnjiga o glumcu, koji je prije tri godine izgubio bitku sa fatalnom bolešću.


Lobanja, Šone, Šonsi, Glogi, Nebojša, Pančevac i još mnogo imena i nadimaka imao je Glogovac.


"Glogovac je bio svoj i neosvojiv, davao se kome je hteo, a zauzvrat nije tražio ništa", navedeno je u tekstu koji prati predstavljanje knjige.


Svjedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz njegovog života: kako je kao momak radio u prodavnici muzičkih uređaja, šta mu se sve dešavalo dok je stopirao od Pančeva do Beograda, zašto mu se na prijemnom ispitu na Akademiji tresla noga i kako su za sve velike uloge i najveći reditelji posle toga tražili i jurili baš njega.


U knjizi su i prvi put objavljene pjesme koje je veliki glumac pisao samo za svoju dušu.


Zašto je odbio Anđelinu Džoli da zaigra u njenom rediteljskom debiju “U zemlji krvi i meda” o ratu u Bosni, a opet prihvatio da bude Draža Mihailović u seriji “Ravna Gora” Radoša Bajića, šta mu je značila Crvena zvezda i koje su ga strasti, pored motora i kuvanja, još opsjedale, sve se to nalazi u knjizi "Glogi", u izdanju "Vukotić medije".


 


 


Tanjug


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?