GRUJIČIĆ PROGLASIO POBJEDU:Srebrenica dobila starog novog načelnika


Politika | 21.02.2021

 Pobjedu na ponovljenim izborima u Srebrenici proglasio je večeras zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Mladen Grujičić.


On je poručio da je Srebrenica dobila starog novog načelnika i da je najbitnije da su izbori protekli bez problema i incidenata.


Grujičić je za ATV rekao da je dobro to što su se srpske stranke organizovale i odgovorile na sve podvale, te izrazio uvjerenje da će rezultat biti bolji nego 15. novembra 2020. godine.


On je dodao da takav rezultat govori o tome da ljudi u Srebrenici žele bolji život, ekonomski razvoj, suživot i da se nastave mnogi započeti projekti.


Grujičić je napomenuo da u Srebrenici živi ponosan narod koji zna šta hoće, te ocijenio da bi i veći broj Bošnjaka izašao danas i dao mu podršku da nije uslovljavanja i prijetnji.


"Ovdje je pobijedila volja naroda, ovdje je jasna situacija, jer mi idemo naprijed i to se stanovnicima Srebrenice sviđa", istakao je Grujičić i dodao da je dobio čestitke od Bošnjaka koji su čestitali i prvi put i koji su iskreni prijatelji.


U Srebrenici su danas održani ponovljeni izbori mjesta za načelnika i Skupštinu opštine. Glasanje je organizovano na 28 biračkih mjesta od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.


Centralna izborna komisija poništila je ranije rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.


 


NN


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?