TREBINJSKA KOŠARKAŠKA LEGENDA MILENKO SAVOVIĆ IZGUBIO BITKU PROTIV KORONE


Košarka | 01.03.2021

 Košarkaška legenda srpske košarke, bivši kapiten beogradskog Partizana Milenko Savović, preminuo je danas u 61. godini života na trebinjskom COVID odjeljenju od posljedica korona virusa.


On je krajem januara, boraveći u rodnom gradu, primljen u Bolnicu Trebinje, na COVID odjeljenje zbog problema prouzrokovanih korona virusom, a dalje komplikacije dovele su i do njegove smrti.


Milenko je rođen u Trebinju 1960. godine, a košarkom se počeo baviti još u gimnazijskim danima, kada je tadašnje klince, kako je volio reći, okupio Rade Aleksić, otac Srđana Aleksića, napraviviši im pravu odskočnu dasku za dalje profesionalno bavljenje košarkom.


Iako su ga još u gimnaziji tražili brojni košarkaški klubovi bivše Jugoslavije, pa se i sam jedno vrijeme bavio mišlju da ozbiljnu karijeru započne u sarajevskoj “Bosni”, gdje su mu živjela i dva strica, ipak je prevagnuo beogradski “Partizan” u kome je prvi put zaigrao 1977. godine.


Za crno-bijele je igrao 12 sezona i bio je kapiten, ali i veliki miljenik navijača koji bi mu na utakmicama skandirali “sveti Sava”.


Nakon Partizana igrao je za Granadu i Vojvodinu u kojoj je završio karijeru.


Srbijanski mediji prenose da je sa “Partizanom”  tri puta bio šampion Jugoslavije, osvojio je tri Kupa Radivoja Koraća u vijeme dok je to bilo međunarondo takmičenje, i dva Kupa SFRJ, a sa reprezentacijom Jugoslavije bio je vicešampion Evrope.


Osim u sportu, Milenko Savović je dugo godina radio u kompaniji Telekom Srbija, kroz koju je održavao fenomenalnu saradnju sa svojim crno-belima, a ostaće upamćen i kao veliki ljubitelj i poznavalac književnosti i muzike.


Njegov Partizan se, odmah nakon vijesti o smrti, emotivnom porukom na Tviteru oprostio od Savovića, navodeći da ostaje velika praznina u srcima svih ljubitelja košarke, a posebno navijača Partizana.


“Savović je bio simbol jedne čitave epohe koje se svi navijači crno-belih sećaju sa osmehom na licu”, stoji u saopštenju.


Vrijeme i mjesto sahrane Milenka Savovića još nije utvrđeno.


 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?