U TREBINJU VEĆ KRENULA POŽARNA SEZONA: JU EKOLOGIJA I BEZBJEDNOST APELUJE NA OPREZ


Trebinje | 03.03.2021

U TREBINJU VEĆ KRENULA POŽARNA SEZONA:


JU EKOLOGIJA I BEZBJEDNOST APELUJE NA OPREZ


Na teritoriji Trebinja je u protekla dva mjeseca registrovano čak 50 požara, a većina njih je, upozoravaju iz Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost”, uzrokovana ljudskim faktorom, odnosno, radovima u dvorištu i njivi, zbog čega za naredni period najavljuju  pojačan nadzor i sankcionisanje.


“U narednom periodu biće pojačan nadzor nadležnih službi, kao i sankcionisanje neodgovornih u skladu sa zakonom”, stori u saopštenju ove ustanove. 


Oni navode da sve veći broj građana, prilikom proljetnog raščišćavanja dvorišta i vrtova, pali vatru na otvorenom prostoru, kako bi uništili suho rastinje i drugi prikupljeni otpad, ne vodeći pri tome računa da postoji velika opasnost od izbijanja požara sa nesagledivim posljedicama, na šata apeluju da se obrati posebna pažnja.


“Ovim putem podsjećamo građane da je strogo zabranjeno paljenje vatre, roštiljanje i bacanje opušaka u blizini šumskog i drugog rastinja i pozivamo na savjesno postupanje i preduzimanje svih potrebnih mjera opreza kako bi spriječili eventualno izbijanje požara i ugrožavanje ljudskih života i materijalnih dobara”, navodi se u saopštenju JU Ekologija i bezbjednost…


 


nn


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?