SAHRANJEN LEGENDARNI KOŠARKAŠ MILENKO SAVOVIĆ


Košarka | 03.03.2021

I PORED PREPORUČENIH MJERA, VELIKI BROJ GRAĐANA NA POSLJEDNJEM ISPRAĆAJU 


Legena srpske košarke, bivši kapiten beogradskog “Partizana” Milenko Savović koji je preminuo u ponedeljak u 61. godini života na COVID odjeljenju Bolnice Trebinje, sahranjen je danas na mjesnom groblju Police u Trebinju.


On je sahranjen u porodičnoj grobnici, gdje počivaju i njegovi roditelji.


Iako je zbog epidemioloških mjera porodica obavijestila javnost da će sahrana biti obavljena u krugu najuže porodice i prijatelja, veliki broj Milenkovih prijatelja, sportskih radnika i daljih rođaka rasporedio se po cijelom Poličkom groblju kako bi mu odali posljednju poštu.


Dvadesetak vjernih navijača “Partizana” iz Trebinja svoga je miljenika na posljednje putovanje ispratilo noseći veliki transparent na kojem je bilo napisano “Zajedno smo tu, uprkos vremenu, za vječnu slavu tvome imenu! Grobari Trebinja”. 


Sahrani je prisustvovao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, kao i Rade Aleksić, otac Srđana Aleksića koji je bio i jedan od prvih Savovićevih košarkaških trenera, kada je još kao gimnazijalac počeo da se bavi ovim sportom.


Milenko Savović je rođen u Trebinju 1960. godine, a nakon košarkaških početaka u rodnom gradu još kao fimnazijalca su ga tražili brojni košarkaški klubovi bivše Jugoslavije, pa se i sam jedno vrijeme bavio mišlju da ozbiljnu karijeru započne u sarajevskoj “Bosni”, gdje su mu živjela i dva strica i tetka, ali je ipak prevagnuo beogradski “Partizan” u kome je prvi put zaigrao 1977. godine. 


Za crno-bijele je igrao 12 sezona i bio je kapiten, ali i veliki miljenik navijača koji bi mu na utakmicama skandirali “sveti Sava”.


Nakon Partizana igrao je za Granadu i Vojvodinu u kojoj je završio karijeru.


 On je krajem januara, boraveći u rodnom gradu, primljen u Bolnicu Trebinje, na COVID odjeljenje zbog problema prouzrokovanih korona virusom, a dalje komplikacije dovele su i do njegove smrti.


Ostaje zabilježeno i to da je sa “Partizanom” tri puta bio šampion Jugoslavije, osvojio je tri Kupa Radivoja Koraća u vijeme dok je to bilo međunarodno takmičenje, i dva Kupa SFRJ, a sa reprezentacijom Jugoslavije bio je vicešampion Evrope.


Osim u sportu, Milenko Savović je dugo godina radio u kompaniji Telekom Srbija, kroz koju je održavao fenomenalnu saradnju sa svojim crno-belima, a ostaće upamćen i kao veliki intelektualac i naročiti ljubitelj i poznavalac književnosti i muzike…


 


nn


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?