Dutina: Agrarni fond na usluzi svim građanima Trebinja


Dešavanja | 04.03.2021

Veselin Dutina direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja danas je organizovao konferenciju za štampu na kojoj je najenergičnije demantovao navode narodnog poslanika Nebojše Vukanovića koji je na svom blogu napisao da je traktor Agrarnog fonda bio angažovan na imanju generalnog direktora Elektroprivrede RS Luke Petrovića.


Traktor je ušao u vinogradinu Gojka Petrovića koji živi u selu Zagora kome je bilo potrebno obraditi zemlju da bi zasijao hranu za stoku, rekao je Dutina.


„Sve je rađeno po zakonu, na osnovu pristiglih zahtjeva, javno i transparentno i nema ni pomisli o bilo kakvim manipulacijama“, ističe Dutina i podsjeća da je Agrarni fond u ovoj godini primio ukupno 19 zahtjeva ljudi da im se mehanizacijom Fonda obradi zemljište, i to je za sada 16,2 hektara, od čega je obrađeno nekih sedam hektara zemljišta.


"Mehanizaciju šaljemo na osnovu zahtjeva koji dobijemo. U 2020. godini smo imali 55 zahtjeva, gdje smo obradili više od 46 hektara zemljišta u Trebinju", naveo je Dutina.


On je naglasio da nije istina da je Agrarni fond nabavljao sadnice za Luku Petrovića, istakavši da Petrović nijednog trenutka nije podnio nikakav zahtjev Agrarnom fondu za obradu njegovih poljoprivrednih površina.


"Ako bude podnio, mi ćemo kao i svakom drugom stanovniku Trebinja izaći u susret i obraditi zemlju u skladu sa njegovim zahtjevom i našim mogućnostima", rekao je Dutina.


Dutina je pozvao i Nebojšu Vukanovića da i on, ako ima neobrađenu njivu, podnese zahtjev u skladu sa protokolom i pravilima, istakavši da će Agrarni fond vrlo rado poslati mašinu da obradi tu njivu gdje god se nalazila.


 


 


rt

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?