U SUBOTU SAHRANA VLADIKE ATANASIJA


Trebinje | 04.03.2021

Sahrana umirovljenog Episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, biće u subotu, 6. marta, na Zadušnice, saopšteno je iz Eparhije.


„U Sabornom hramu Trebinju, u subotu od 8:30 časova biće služeno jutrenje sa opelom, a od 10 časova Sveta zaupokojena liturgija. Za 12 časova planiran je polazak pogrebne povorke, od Sabornog hrama u Trebinju do Manastira Tvrdoš, i to kroz glavnu kapiju porte, ulicom Desanke Maksimović, kroz Njegoševu, zatim u ulicu Vojvode Stepe Stepanovića, do kružnog toka, i dalje Zasad Poljem do manastira Tvrdoš. Od 13:30 časova planiran je ukop u paraklisu Vaskrsenja Gospodnjeg u groblju Manastira Tvrdoš“, rekao je đakon Branislav Rajković, predstavnik Eparhije ZHiP za medije.


Do dana sahrane, tijelo novopredstavljenog umirovljenog Episkopa Atanasija biće u trebinjskom Sabornom hramu, gdje će se sutra od 9 časova služiti Sveta zaupokojena liturgija, uz poklonjenje vjernih.


Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska moli sve, koji budu prisustvovali bogosluženjima i sahrani Episkopa Atanasija da se strogo pridržavaju epidemiloških mjera, propisanih od strane nadležnih institucija.


 


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?