SKUPŠTINA GRADA TREBINJA: Usvojeni programi rada javnih ustanova


Politika | 10.03.2021

Skupština grada Trebinja usvojila je na 4. redovnoj sjednici programe rada javnih ustanova i preduzeća čiji je Grad Trebinje osnivač za 2021. godinu.


Nakon višečasovne rasprave o pojedinačnim planovima rada, te završnih obrazloženja direktora javnih ustanova i preduzeća kao predlagača – koje ste mogli pratiti u direktnom prenosu na talasu i na portalu Radio Trebinja – preko medija je omogućeno da se javnosti obrate i predstavnici gradskih ustanova i preduzeća koji to nisu imali priliku tokom zasjedanja, zbog vremenskog ograničenja utvrđenog poslovnikom.


Skupština je usvojila i program rada Agrarnog fonda, u kojem je navedeno da će akcenat aktivnosti u 2021. godine biti na otkupu poljoprivrednih proizvoda - kroz otkupne stanice i prodajne objekte „Hercegovačke kuće“, unapređenju rasadničke proizvodnje, te razvoju različitih programa podrške poljoprivrednim proizvođačima.


Donesena je i odluka da se raspiše javni oglas za davanje u zakup 9 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske putem usmenog javnog nadmetanja, a riječ je parcelama na području katastarskih opština Vrpolje, Čičevo i Dračevo.


Skupština je usvojila i odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje sekretara Skupštine grada, te imenovala komisija za provođenje ovog postupka.


Utvrđena je i lista stručnjaka, potencijalnih članova komisija za prijem službenika u Gradsku upravu.


Skupština je imenovala i članove komisija za dodjelu stipendija, nakon što je prethodno dosadašnje članove razriješila dužnosti.


Nastavak rada Skupštine grada je u 17,00 časova.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?