TREBINJSKA OPOZICIJA PRONAŠLA RJEŠENJE REFLEKTORA FK LEOTAR, SAMO NE MOGU DA SVIJETLE


Politika | 10.03.2021

Opozicioni odbornici sa liste Nebojše Vukanovića – Za pravdu i red obećali su na prošloj sjednici da će iznaći duplo jeftinije rješenje za reflektore na stadioni Police u Trebinju, pa su ga na ovoj sjednici i prezentovali - samo što neće moći da svijetle.


Rješenje problema reflektora predočio je novinarima odbornik Đorđe Vučinić, a radi se, kako je i sam izjavio, o ponudi za stubove za reflektorsku rasvjetu firme Amiga Kraljevo d.o.o.


„Tu imamo ponuda franko Trebinje, isporuka stubova, 208.000 evra, a dobili smo u odluci u obrazloženju da je UEFA BiH, mislim nekada je htjela a mi sada odustajemo od toga, upoznala grad Trebinje sa namjerom o donaciji rasvjetnih tijela. Ima tu radova od nekih 100.000 maraka, znači da bi pola miliona nestalo u etar“, kazao je odbornik Đorđe Vučinić, aludirajući na ono što je rečeno na prošloj sjednici da je potrebno izdvojiti milion maraka za ovaj projekat.


Odbornici su i bez ove „primamljive“ ponude već bili odustali od projekta „reflektori“, što su na sjednici i izglasali, ali su oni, koji su i stručniji i obrazovaniji od od odbornika pomenute Liste za pravdu i red, dali i dodatna obrazloženja u vidu činjenice da njihovi prijedlozi nikada ne bi mogli prosvijetliti (glagol nije zlonamjeran, već je prosto adekvatan, prim. aut.).


Razlog za ovu činjenicu je još davno izmislio Nikola Tesla i tiče se faktičkog stanja iz onih najprostijih zakona fizike da se do stubova i rasvjetnih tijela najprije mora dovesti i električna energija, jer bez nje - ne svijetli.


Odbornik Gordan Mišeljić je napomenuo da se od ranije sjeća pomenute kraljevačke firme koja nije imala potrebne reference za takozvanu kosu uspinjaču, što ne mora ništa značiti u ovom slučaju, ali je odbornik Ranko Bošnjak bio precizniji – 


„Ponuda od 208.000 maraka je korektna, ali su ovdje samo stubovi, dakle, nema temelja za njih, nema trafo stanice, nema struje. Smatram da je svaka ponuda ispod milion maraka za ovaj projekat itekako dobra. Ja to znam jer se time bavim, a kolega Vučinić je mlad i shvatam da on to ne zna“.


Mladi kolega Vučinić na ovo nije ništa rekao, niti je, začudo, imao ikakvu repliku, čak ni onda kada mu je gradonačelnik ponudio saradnju na projektu u budućnosti, jer se od njega nije odustalo, već je za sada odgođen.


„Hvala vam Vučiniću, i ova ponuda od 208.000 je nešto, za razliku od prošle sjednice kada ste tvrdili da se sve može uraditi za tristo hiljada“, kazao je Ćurić.


Ni na ovu izjavu Vučinić nije ništa rekao...


SARANSAK  


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?