I RIBA IZ TREBINJA MOGLA BI NA RUSKO TRŽIŠTE


Ekonomija | 26.03.2021

 Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH će učiniti sve da se i u vremenu korone obezbijedi što bolji poslovni ambijent i izvoz iz BiH.


Ovo je poručio ministar Staša Košarac u petak nakon sastanaka u trebinjskoj Područnoj jedinici Privredne komore RS i kompaniji "Butreks ribarstvo" iz ovoga grada.


"Jedan od osnovnih elemenata zajedničkog djelovanja u unapređenju privrede kada je u pitanju ova lokalna zajednica jeste izgradnja slobodne zone od čije se gradnje ne odustaje jer je grad Trebinje napravio dobar iskorak u tom pogledu, a u narednim danima se kreće i u izmjene i dopune zakona na nivou BiH, kako bi se što prije obezbijedili kvalitetni investitori za pokretanje ovog projekta", kazao je Košarac, apostrofirajući da će to značiti otvaranje novih radnih mjesta.


Košarac je napomenuo da se, kada je u pitanju i firma "Butreks" koja oko 80 odsto svoje poslovne orijentacije ima ka izvozu i zemljama članicama CEFTA, sagledavaju mogućnosti da se i ova kompanija, osim "Tropica", nađe na ruskom tržištu, tim prije što imaju mogućnosti povećanja kapaciteta.


On je podvukao da će se raditi i na promociji turizma u Trebinju, gdje bi se, ukoliko pandemija dozvoli, na ljeto organizovao regionalni samit turističkih radnika, poput ranijeg samita energetike, u čemu se, kako kaže, dosta angažuju i gradska uprava i privrednici grada.


 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?