NAŠA DRAGA PROFESORICA JASNA U VJEČNOM SJEĆANJU


Trebinje | 07.04.2021

Žalimo u posljednjim danima naše drage profesore Miloša Kažovića i Dušana Kovačevića, koji i jesu zaista bili za nezaborav i pamćenje, ali mi, generacije Centra srednjih škola, osjećamo ljudsku i moralnu potrebu da kažemo nešto i o našoj dragoj profesorici hemije Jasni Mitrović.


Iako ju je u naš grad doveo vihor rata, iako je Zenici ostavila svoj dom, a to je u proteklom ratu bila jedna od većih tragedija ljudi, naša je drag profesorica radila sa nama bez nervoze, bez stresa i tuge koje je stoički nosila u sebi, dajući nama maksimum sebe. 


I mi smo to znali. 


Bila nam je više od profesora, jer je svima nama, osim znanja, poklanjala nježnu ljubav kakva se samo može dobiti u sopstvenoj porodici.


Ovako o svojoj profesorici govore njeni učenici, gdje je možda najupečatljivija rečenica njene prve generacije 1996 – 2000, odjeljenja Ia – IVa Medicinske škole kojim je bila razredni starješina:  


“Uz sve važne lekcije, naročito one životne, nastavljamo ponosno da koračamo svakim vašim savjetom, gestom, lijepom riječju, a imali ste ih pregršt. Beskrajno vam hvala!”


O profesorici Jasni samo riječi hvale imaju i njene kolege, profesori sa kojim je radila, a koji kažu da je bila profesor i pedagog koji se rijetko sreće, ali možda još veći čovjek, kolega i iskren prijatelj…


 


SARANSAK 


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?