PRISTALICE MILA ĐUKANOVIĆA PONOVO BLOKIRALE PUT PODGORICA - NIKŠIĆ


Region | 11.04.2021

Grupa građana, pristalica predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića, i danas je u podne blokirala magistralni put Podgorica - Nikšić, kod mjesta Bogetići.


Kako su građani rekli, blokada će trajati do 16.00, a prolaz će biti omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima s djecom i bolesnim osobama, prenijeli su podgorički mediji.


"Inicijalni odbor slobodnih građana" ranije je najavio radikalizaciju protesta ukoliko vlada ne ispuni njihove zahtjeve.


U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore" ranije su naveli da se blokade sprovode "zbog perfidnih namera vlade Crne Gore, kojima kroz izmjene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak".


Okupljeni traže i da se premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojima je navodno prijetio.


Oni su dodali da ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune do 12. aprila, da će građanski protest biti radikalizovan.


"Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate naše zahtjeve i urade isto u svojim gradovima. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izadu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici. Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati", navodi se u nepotpisanom dopisu.


 


 


tanjug