JOŠ JEDAN PROJEKAT SA ORGANIZACIJOM „HELP“:PROJEKTI ZA OPŠTE DOBRO


Dešavanja | 12.04.2021

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je sa predstavnicima njemačke organizacije „Help“ ugovor vrijedan 49.000 eura, a odnosi se na realizaciju direktne pomoći trebinjskim ugostiteljima i malim privrednicima i poljoprivrednicima, ali će se realizovati i projekat značajan za cio grad, koji tek treba da se usaglasi.


„Naš cilj je da u narednih godinu dana dodijelimo direktnu nematerijalnu pomoć za dvadesetak korisnika u vrijednosti od po 2.000 eura, a angažovaćemo i desetak ljudi koji će završiti neki tip edukacije koji će biti verifikovan, dok je zadnja komponenta projekta,  u stvari, mali gradski projekat u kome će se, u visi od 5.000 eura napraviti nešto od opšte koristi u cijelom gradu Trebinju“, pojasnio je predstavnik organizacije „Help“ Darijan Milić.


On je pojasnio da će pomoć malim privrednicima i poljoprivrednicima podrazumijevati potrebne materijale za dalje poslovanje, uz tendersku proceduru koju provodi Help, a da će se za ostalih deset korisnika organizovati radionice za obuku varilaca ili nekih drugih zanimanja.


Mali gradski projekat bi, kako kaže, mogao da podrazumijeva ifrastrukturu za dječji park i igralište, gradsko šetalište ili nešto što će svim građanima biti od koristi.


Gradonačelnik Mirko Ćurić se zahvalio na pomoći organizaciji Help, koja, kako kaže, nije i jedina njihova pomoć i koja se svaki put realizovala upravo tamo gdje je najpotrebnija.


„Učešće Grada Trebinja u ovom projektu je 17.400 eura, veći ostatak će finansirati Help, što će itekako dobro doći našoj ugroženoj privredi, ali isto tako, i našem opštem dobru“, kazao je gradonačelnik Ćurić.


Napominjući da su u Gradskoj upravi svjesni da se sa 2.000 eura ne može realizovati bogzna šta, gradonačelnik Ćuriće je kazao da će ova sredstva malim privrednicima ipak dobro doći kao pomoć.


Podsjetivši da su upravo turizam i poljoprivreda značajni segmenti trebinjske privrede, te  da su, kao i sve druge grane, zbog pandemije u stagnaciji, ali su mnogi ipak ispoštovali svoje obaveze, gradonačelnik je istakao da će upravo oni biti prioritet za podršku. 


Cjelokupan posao će se realizovati u okviru mnogo šireg projekta Podrške socio ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021 – 2022“


 


nn

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?