DONACIJA UDRUŽENJU DIJEBETIČARA IZ TREBINJA


Trebinje | 17.04.2021

1.250 APARATA I TRAKICA ZA MJERENJE ŠEĆERA


Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje obezbijedilo je svojim čanovima 1.250 aparata „Contour Plus“ i 16.000 trakica koje im je donirala kompanija  „Medilab one“.


„U narednim danima očekujemo pomoć i od drugih kompanija i prijatelja našeg Udruženja, o čemu ćemo obavijestiti naše članove , jer su nam sve donacije od  neprocjenjive vrijednosti, tim prije što se dešavaju problem u isporukama i nestašici trakica u apotekama na području cijele Republike Srpske“, istakla je ovom prilikom Nada Bijedić, predsjednica ovog udruženja. 


Kaže da imaju obavještenje od Fonda zdravstva RS da je nestašice uzrokovalo više faktora, a pojajviše, nažalost, veliki broj novooboljelih dijabetačara registrovanih u prošloj godini na području cijele Republike Srpske, ali je i jedan veliki broj dijabetičara sa tablet prešao na insulin, pa preko Foda imaju mnogo više obezbijeđenih trakica od onih na oralnoj terapiji.


“Sve to je uzrokovalo manjak trakica koje pacijenti dobijaju preko recepta, a ugovoren je manji broj, tako da nam u cjelokupnoj ovoj situaciji svaka donacija dođe itekako dobro i mis smo zahvalni svim našim dontatorima i to ne samo medicinskim kompanijama, već i  Fondu zdravstva RS koji čini sve da obezbijedi oboljele od insulin, ali i našoj gradskoj upravi koja nam I sama pomaže koliko može”, dodaje Bijedićeva.


Akcija podjele aparata i trakica obavlja se u prostorijama Udruženja na Tini danas i sutra, (subota i nedelja), od 10 do 13 časova, uz strogo poštovanje svih epidemioloških pravila i preporuka Kriznog štaba.


Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje broji više od 2.800 lica oboljelih od dijabetesa, ali pomažu i svim dijabetičarima koji im se jave sa područja cijele istočne Hercegovine…


SARANSAK


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?