ĆURIĆ: EPIDEMILOŠKA SITUACIJA BOLJA - ali nije vrijeme za opuštanje


Trebinje | 19.04.2021

Epidemiološka situacija u Trebinju nešto je bolja u odnosu na prethodne dane, ali još nije zadovoljavajuća da bi bilo opuštanja – kazao je danas gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.


Ćurić, koji je i na čelu Štaba za vanredne situacije našeg grada, napomenuo je da je uži sastav štaba u neprestanom telefonskom zasjedanju i prati razvoj situacije.


Zahvalio je svim zdravstvenim radnicima koji u vremenu pandemije ulažu ogromne napore u borbi za živote i zdravlje svojih sugrađana, ali i građanima koje se odgovorno ponašaju u ovoj krizi - i poštuju propisane epidemiološke mjere.


„Kada dođemo u situaciju da moramo nešto zatvarati, ne možemo praviti razliku između onih koji poštuju i ne poštuju mjere. Zato, nemojte zbog tih pojedinaca, koji virus ne shvataju dovoljno ozbiljno, da dođemo u situaciju da opet idemo u zatvaranje. Iz iskustva, ljude dijelimo na one koji su prošli liječenje i one koji to nisu - jer oni koji su sve prošli itekako vide koliko je bolest ozbiljna i opasna. Hajde da se poučeni tuđim iskustvom pridržavamo mjera da što prije izađemo i ovakve situacije“, poručio je Ćurić.


 


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?