Kompanija „Hemofarm“ donirala Trebinju antigen brze testove


Dešavanja | 19.04.2021

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić primio je danas donaciju kompanije "Hemofarm" koja je našem gradu i Domu zdravlja donirala 500 antigen brzih testova na virus korona.


Ćurić je tom prilikom istakao da će ova donacija značajno pomoći prilikom testiranja osoba kod kojih se sumnja na infekciju virusom korona.


"Značajna će biti i zbog vremena čekanja na rezultate testa posebno za ona lica kod kojih početna klinička slika ne ukazuje na virus korona", naveo je Ćurić.


On je rekao da ovo nije prva donacija „Hemofarma“ našem gradu, izražavajući zahvalnost što su Trebinje i ovoga puta uvrstilu u svoje planove za donacije širom Republike Srpske.


Regionalni menadžer kompanije „Hemofarm“ Biljana Grkavac rekla je da je ova donacija dio njihove kampanje „Superheroji maske nose ispod očiju“, u okviru koje se dio novca koji „Hemofarm“ zaradi od prodaje probiotika donira za kupovinu medicinske opreme.


„Zahvaljujući ovoj akciji do sada smo donirali medicinsku zaštitnu opremu mnogim zdravstvenim ustanovama širom BiH, a današnja donacija je samo jedna u nizu koje će tek uslijediti tokom ove godine“, kazala je Grkavac.


Radovan Todorović, rukovodilac ekokonomsko-finansijskih i analitičkih poslova u JU Dom zdravlja Trebinje, zahvalio je u ime ove ustanove kompaniji „Hemofarm“ na vrijednoj donaciji.


„Ovo je veoma važna donacija za nas i našu borbu protiv virusa korona, koja će ubrzati postupak testiranja i olakšati rad našim zaposlenim“, kazao je Todorović.


 


 


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?