TREBINJE DESTINACIJA „BEZ KORONE“: Gradska uprava finansira testiranje radnika u hotelijerstvu


Trebinje | 19.04.2021

Grad Trebinje će iz gradskog budžeta obezbijediti sredstva za testiranje na korona virus svih zaposlenih radnika u trebinjskim hotelima, s ciljem da naš grad bude prepoznat kao bezbjedna destinacija za sve turiste koji u nastupajućoj turističkoj sezoni namjeravaju da ga posjete.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je, nakon današnjeg sastanka sa vlasnicima hotela i ugostiteljskim radnicima, istakao da je ovo testiranje, koje će biti periodično i realizovano u saradnji sa Bolnicom i Domom zdravlja, značajan korak za stvaranje bezbjednog ambijenta za buduće turiste.


„Hoćemo da pozovemo turiste da dođu i da bezbjedno provedu vrijeme u Trebinju koristeći usluge hotela na našem području. Da Trebinje bude destinacija 'bez korone'. Čuli smo od vlasnika da je to itekako značajan korak u iznalaženju rješenja - ali da nije kompletno rješenje i u narednom periodu ćemo sagledati na koji način još da pomognemo ovom sektoru. Zdravlje nam je i dalje najbitnije, ali i privreda mora da živi”, rekao je Ćurić.


Vanja Šipovac, direktor za turizam, hotelijerstvo i ugostitetljstvo Poslovnog sistema „SL Takovo“ smatra da Trebinje očekuje jedna kvalitetna i dobra turistička sezona istakavši  da hotelijeri pozdravljaju inicijativu lokalne samouprave da pomogne turističkim radnicima.


 


 


rt

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?