ZBOG GUBITAKA SMJENE U 10 ORGANIZACIONIH JEDINICA "ŠUMA SRPSKE"


RS i BiH | 19.04.2021

Na današnjoj posebnoj sjednici Vlade Republike Srpske dogovorena je smjena rukovodilaca 10 organizacionih jedinica JP „Šume Srpske“, zbog poslovnog gubitka od oko 5,3 miliona KM.


- U pitanju su Centar za gazdovanje kršom Trebinje, Centar za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj i Šumarska kuća „Ognjište“ Jahorina, te šumska gazdinstva - Doboj, Milići, „Majevica“ Lopare, „Vrbanja“ Kotor Varoš, „Zelengora“ Kalinovik, „Drina“ Srebrenica i „Borja“ Teslić - rekao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Boris Pašalić.


Pašalić je rekao da će i druga javna preduzeća biti tretirana na sličan način.


- Vlada Republike Srpske podržava inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da svi rukovodioci organizacionih dijelova Šuma koje su poslovale negativno budu razriješeni dužnosti - rekao je Pašalić.


On je istakao da će biti analiziran i rad uprave i Nadzornog odbora "Šuma Srpske".


Pašalić je dodao da će već sutra biti izvršena primopredaja dužnosti.


Naveo je da će se novo rukovodstvo imenovati prije svega po kriterijumu stručnosti, a ne političke pripadnosti.


Podsjetimo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) jutros je saopštio da smatra nedopustivim da je jedanaest šumskih gazdinstava u Republici Srpskoj iskazalo gubitak u poslovanju i ocjenjuje da ne postoje opravdanja za tako loš rezultat u radu.


SNSD je tražio od Vlade Republike Srpske, nadležnog ministarstva i Javnog preduzeća "Šume Srpske" hitnu smjenu odgovornih za loš rezultat, te imenovanje novog rukovodstva na period od šest mjeseci s ciljem stabilizacije i obezbjeđivanja pozitivnih trendova u poslovanju.


"Od istražnih organa SNSD traži da izvrše uvid u rad ovih šumskih gazdinstava i utvrde eventualne nezakonitosti u radu", ističe se u saopštenju.


 


NN/RTRS


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?