SVETI VUKAŠIN – FONDACIJA EPARHIJE ZHIP: Velika vaskršnja akcija za socijalno ugrožene porodice


Dešavanja | 02.05.2021

Sveti Vukašin – Fondacija Eparhije ZHiP organizovala je veliku vaskršnju akciju “Radost Vaskrsa“, u okviru koje su podijelili 44 prehrambena paketa i platili račune za struju za socijalno najugroženije pojedince i porodice našeg grada.


Zahvaljujući dobročinstvu brojnih pojedinaca, kolektiva i preduzeća iz Trebinja, istočne Hercegovine, Republike Srpske i inostranstva, naši sugrađani u stanju socijalne potrebe darovani su svježim i obojenim jajima, pečenjem, suvim mesom, pitama, kolačima, voćem i povrćem i drugim uobičajnim namirnicama u duhu proslave najradosnijeg hrišćanskog praznika.


„Radost je stanje duha! Nema radosti tamo gdje se daje, a očekuje se nešto za uzvrat. Nema radosti tamo gdje se prima, a ne blagodari se. Vaskršnji dar smo uručili za 44 porodice, s tim da smo četiri porodice pomogli plativši im račune od struje. Želja nam je bila da na njihovim trpezama bude isto što i na našim. Hvala dobrim ljudima koji su svojim prilogom pomogli da u ovolikom obimu bude ovaj Vaskršnji dar“, navode iz ove Fondacije.


Oni dodaju da su se u humanu akciju, pored ostalih, uključili i naši sugrađani koji žive od rada na selu i samohrana majka troje djece, kojima su takođe pomogli.


Ženski članovi Fondacije bili su zaduženi za pripremu slanih i slatkih delicija i dekoraciju vaskršnjih paketa, koje su muški članovi podijelili socijalno ugroženim porodicama.


 


 


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?