NAGOVJEŠTAJ DOBRE TURISTIČKE SEZONE U TREBINJU


Ekonomija | 03.05.2021

Vaskršnji i prvomajski praznici u Trebinju nagovijestili su dobru turističku sezonu, jer je popunjenost smještajnih kapaciteta bila dobra.


"Iako smo ranijih godina imali situacije da su mnogo prije prvomajskih praznika svi kapaciteti već unaprijed u potpunosti bili rezervisani, ne možemo se žaliti ni na ovu godinu, jer ne treba ni da podsjećamo na otežano kretanje ka susjednom Dubrovniku, na brojne kulturne manifestacije koje smo u ovo vrijeme ranijih godina imali u izobilju, a sve je to privlačilo turiste. Na sve to, kada dodamo samu bojazan od virusa korona, mi u Turističkoj organizaciji možemo biti prezadovoljni, jer imamo informaciju o dobroj popunjenosti kapaciteta", kaže Žarko Vico, samostalni referent u Turističkoj organizaciji Trebinja.


Svemu je, kako dodaje, uveliko doprinio i nedavni potez gradonačelnika Trebinja da se ugostiteljski i turistički radnici periodično testiraju tokom cijele sezone, što je dodatno ohrabrilo i privuklo turiste u Trebinje, naročito Srbijance, koji su bukvalno preplavili Trebinje u posljednjih nekoliko dana.


"Ako se po jutru dan poznaje, onda ćemo mi i ove godine imati dobru sezonu, u kojoj je ogroman broj gostiju iz Srbije, a dobar dio njih već godinama dolazi u Trebinje, gdje su nezaobilazni gosti kada su u pitanju prvomajski praznici i godišnji odmori", dodaje Vico.


U hotelu "Leotar" od 99 smještajnih jedinica bilo je popunjeno pedesetak, u kojim je, osim atletičara Partizana, bilo smješteno i nešto srbijanskih turista, a jedan dio preko vaučera Vlade Republike Srpske.


"Najviše se i u predstojećoj sezoni uzdamo u vaučere Vlade jer su nam ti vaučeri i u prošloj godini u dobroj mjeri izvukli sezonu", kažu u hotelu "Leotar".


Dosta bolju popunjenost bilježi hotel "Platani", u kome su tek nekolike sobe ostale prazne, ali je potrebno dodati da oni imaju i manje soba.


I restoranski dio takozvanih bijelih "Platana" bio je izuzetno posjećen, dok je bašta starih "Platana", u hladovini stoljetnih drvoreda, bila dupke puna kao u starim dobrim vremenima. U privatnim pansionima je takođe zabilježena velika posjećenost.


 


 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?