UKIDANJE PUTARINA NA PUTU ZA HERCEG NOVI POZDRAVIO I GRADONAČELNIK ĆURIĆ


Ekonomija | 07.05.2021

Ukidanje naplate putarine na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi, za dionicu Meljine – Petijevići, danas je pozdravio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić. 


On je napomenuo da je to velika stvar ne samo za turizam oba susjedna grada, već i za stanovnike dva susjedna grada koji su vijekovima povezani rodbinskim vezama.


“Svakako da putarina nije omela naše veze i naše dobre bratske odnose, ali je malo kvarila tu sliku, a ukidanje putarine je svakako dobro došlo zbog lakše komunikacije i stanovnika naša dva grada i naših turista koje ove godine očekujemo u velikom broju i u Trebinju i u Herceg Novom”, istakao je Ćurić.


Kaže da je nakon nedavnog sastanka koji su on i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac imali sa svojim crnogorskim kolegama u Trebinju bio potpuno uvjeren u ovakav ishod.


“Mi u Trebinju nikada nismo posumnjali ni u novu crnogorsku Vladu ni u njihovu odlučnost da pomognu u ovom problemu, tako da su se ovim potezom samo ispunila naša očekivanja”, dodao je gradonačelnik Ćurić. 


Ranije je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao da će to biti od koristi i za privrednike i za predstojeću turističku sezonu, te da će država pristupiti integrisanom upravljanju granicom sa ciljem da se ona brže prelazi i smanje gužve na prelazima.


Promet ljudi i roba na ovoj putnoj dionici upravo je usporavala putarina koja u jednom pravcu iznosi 3 eura za putnički automobil, a za veća vozila 6 i više eura, zavisno od prevoznog sredstva…


 


 


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?